Hirdetés

Zöld fűszeres sajttal töltött krumpli

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+
4 db sütni való burgonya (nagyobb)
1 csokor újhagyma
1 csokor friss tárkony
1 gerezd fokhagyma
1 tk édesköménymag
50 g vaj
200 g feta sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöld fűszeres sajttal töltött krumpli

Egyszerű töltött krumpli, aminek a tárkony és az édeskömény ad váratlanul karakteres ízeket. Tavasszal a friss tárkonnyal és az újhagymával könnyű vacsora ideális eleme lehet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 db sütni való burgonya (nagyobb)
1 csokor újhagyma
1 csokor friss tárkony
1 gerezd fokhagyma
1 tk édesköménymag
50 g vaj
200 g feta sajt
Bevásárlólistához adom

A krumplikat egy késsel megszurkáljuk, hogy a hőtől ne robbanjanak szét a sütőben, és egészben, hámozás nélkül 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket. Addig sütjük, amíg egy villával megszurkálva puhának nem érezzük őket (kb. 1 óra 10, 1 óra 20 perc). 

Ezalatt az újhagymát és a tárkonyt apróra vágjuk, a fokhagymát egy fokhagymanyomón átnyomjuk. Az édesköményt egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük.

Amint a krumplik kissé kihűltek, félbevágjuk (de nem vágjuk át teljesen), majd egy mélyebb tálba kanalazzuk a belsejüket. Ehhez hozzáadjuk a vajat, a feta sajtot, a hagymát, a tárkonyt, a fokhagymát és az édesköményt, és egy villával alaposan összetörjük. Ha nem elég sós, akkor még ízesítjük. Az elkészült tölteléket beletöltjük a krumplihéjakba, és visszatesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe további 20-30 percre, amíg a sajt megpirul a tetején. Forrón, friss salátával tálaljuk. 

Ha tetszett a zöld fűszeres sajttal töltött krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások