A csirkés saláta elkészítése meglehetősen egyszerű, szuper gyors ebéd vagy vacsoraötlet. Első lépésként egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepesen erős lángon, kb. 3 perc alatt megpirítjuk benne a kb. 2,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk.

A quinoát a csomagoláson leírt főzési idő alatt, bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Az uborkát és a paradicsomot kb. 2 cm-es kockákra, a lila hagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajbogyóval és a joghurttal, illetve a korábban megsütött csirkemellel együtt a quioához keverjük. Ízesítjük pici sóval, oregánóval és az apróra vágott petrezselyemmel.
A sajtokat egy erős lángon hevített serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk.
Tányérra szedjük a grillezett csirkesalátát, és melléhelyezzük a grillezett sajtokat.

Még több fantasztikus grill recept:
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel