Hozzávalók
A nyárshoz
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk őrölt majoranna
- 2 db különböző színű kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 100 g csiperkegomba
- 100 g fehér szalonna
- 300 g pulykamellfilé
A rizottóhoz
- 50 ml olívaolaj
- 300 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 6 - 800 ml víz
- 1 db előfőzött kukorica
- só, bors
- 50 g grana padano
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- friss petrezselyem
Hozzávalók
A nyárshoz
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk őrölt majoranna
- 2 db különböző színű kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 100 g csiperkegomba
- 100 g fehér szalonna
- 300 g pulykamellfilé
A rizottóhoz
- 50 ml olívaolaj
- 300 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 6 - 800 ml víz
- 1 db előfőzött kukorica
- só, bors
- 50 g grana padano
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- friss petrezselyem
A nyárshoz összekeverjük az olajat a fűszerekkel, majd a többi hozzávalót felkockázzuk, átforgatjuk az olajban, és állni hagyjuk. Kb. 30-45 perc után nyársra húzzuk őket tetszőleges sorrendben, és alaposan meggrillezzük az összes oldalát.
A rizottóhoz a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és elpároljuk róla. Elkezdjük felönteni 75-100 ml vízzel, amit folyamatos kevergetés mellett adagolunk hozzá, így lesz szép, krémes állaga. A főzés ⅔-ánál hozzáadjuk a lefejtett kukoricát, sózzuk, borsozzuk. A végén adunk hozzá egy kevés reszelt grana padanót és felkockázott vajat, majd tálaláskor petrezselyemmel díszítjük, és a grillezett nyárssal szolgáljuk fel.
Ha tetszett a pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!