Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 kg csirkeszárny
olaj
só, bors
200 ml Heinz ketchup
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 ek szárított kakukkfű
1 ek szárított oregánó
1 ek pirospaprika

Az ananászsalsához

1 db ananász (kb. 600 g/db)
1 kis fej lila hagyma (kb. 120 g/db)
1 db paradicsom (kb. 200 g/db)
½ csokor bazsalikom
½ db lime
2 ek méz
1 nagy csipet só
1 ek csípőspaprika-szósz
1 ek ketchup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával

Az ananászsalsa tökéletes köret nyáron, hisz nagyon kellemes, frissítő íze van, az ananász édességé jól balanszírozza a csípős szószt, és az egész jól passzol fűszeresebb húsok mellé is. A grillcsirkeszárny pedig nem is kérdés, óriási grillkedvenc.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 kg csirkeszárny
olaj
só, bors
200 ml Heinz ketchup
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 ek szárított kakukkfű
1 ek szárított oregánó
1 ek pirospaprika

Az ananászsalsához

1 db ananász (kb. 600 g/db)
1 kis fej lila hagyma (kb. 120 g/db)
1 db paradicsom (kb. 200 g/db)
½ csokor bazsalikom
½ db lime
2 ek méz
1 nagy csipet só
1 ek csípőspaprika-szósz
1 ek ketchup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A grillezett csirkeszárny elkészítéséhez a csirkeszárnyat, ha kell, lepörzsöljük, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Egy nagy tálba tesszük, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átkeverjük, egy sütőpapírral borított alutálcán feltesszük a kb. 180-200 fokos grillre, és 25-30 perc alatt elősütjük. Ez azért fontos, mert a csontos csirkeszárny elősütés nélkül jó eséllyel kívül hirtelen színt kapna, és belül nyers, rágós maradna.

Amíg a hús elősül, elkészítjük az ananászsalsát. Az ananászt megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd feldobjuk a grillre. Addig sütjük, ameddig mindkét oldala színt kap, ez a grill hőmérsékletétől függően oldalanként 3-5 perc. 

Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával

A lila hagymát, a paradicsomot és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk, egy tálba tesszük, majd jöhet hozzá az elkészült ananász is, amit szintén egész apró kockákra vágunk. Hozzáadjuk a lime-ot, a mézet, a sót, a csípőspaprika-szószt és a ketchupot, és alaposan elkeverjük az egészet. 


A húspáchoz összekeverjük az alapanyagokat, majd az elősütött szárnyakat ebben átforgatjuk, és visszatesszük a grillre alutálcán még körülbelül 20 percre. A csirkeszárnyakat az ananászsalsával tálaljuk.

Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával
Ketchupos-chilis grillezett csirkeszárny ananászsalsával
  • előkészítési idő: 15 perc
  • sütési idő: 40 perc
  • összesen: 55 perc

Ha tetszett a grillezett csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?