Hozzávalók
A grillezett húshoz
- 10 db csirkefelsőcomb-filé
- ½ ek őrölt koriander
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 ½ ek garam masala
- ½ tk tört bors
- 1 ek római kömény
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek kurkuma
- 2 tk chilipor
- 1 ek őrölt görögszéna
- 1 tk pirospaprika
- só
- 5 ek görög joghurt
- 5 ek olaj
A naanhoz
- 2 tk porélesztő
- 2 tk cukor
- 140 ml víz
- 500 g liszt
- ½ tk só
- 140 g görög joghurt
- 2 ek olaj
A salátához
- 1 db édeskömény (nagyobb)
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor koriander
- 1 db lime héja és leve
- só, bors
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 2 - 3 ek ponzu citrusos szójaszósz
A tálaláshoz
- 150 g tisztított vaj
- 1 kis csokor koriander
- 200 g görög joghurt
Hozzávalók
A grillezett húshoz
- 10 db csirkefelsőcomb-filé
- ½ ek őrölt koriander
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 ½ ek garam masala
- ½ tk tört bors
- 1 ek római kömény
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek kurkuma
- 2 tk chilipor
- 1 ek őrölt görögszéna
- 1 tk pirospaprika
- só
- 5 ek görög joghurt
- 5 ek olaj
A naanhoz
- 2 tk porélesztő
- 2 tk cukor
- 140 ml víz
- 500 g liszt
- ½ tk só
- 140 g görög joghurt
- 2 ek olaj
A salátához
- 1 db édeskömény (nagyobb)
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor koriander
- 1 db lime héja és leve
- só, bors
- 5 - 6 ek olívaolaj
- 2 - 3 ek ponzu citrusos szójaszósz
A tálaláshoz
- 150 g tisztított vaj
- 1 kis csokor koriander
- 200 g görög joghurt
A naanhoz az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral, aztán alaposan mindent összegyúrunk. Ezután 6 kis labdát formázunk belőle, megolajozzuk a tetejét, és lefedve meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.
A húshoz hozzáadjuk a fűszereket és a görög joghurtot, alaposan belemasszírozzuk, majd minimum 2 órán át állni hagyjuk, de akár egy éjszakán át is a hűtőbe tehetjük.
Az édesköményt 1,5-3 mm vastagra szeleteljük egy mandolinnal vagy nagyon éles késsel. Az újhagymákat tetszőleges módon felvágjuk, rádobjuk az édesköményre, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olívaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük. A csirkecombokra ráöntünk 5-6 evőkanál olajat, és közepes magas hőfokon kb. 10-20 perc alatt megsütjük a grillen. Közben egy kevés tisztított vajjal megkenjük.
A naan kenyeret enyhén lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pizzakövön, grillen vagy egy serpenyőben nagyon magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megsütjük (1-szer megfordítjuk), és megkenjük egy kevés tisztított vajjal. A naanra teszünk a salátából, a húsból, rárakunk egy kevés joghurtot és friss koriandert, majd belehalunk a gyönyörbe. 😀
Ha tetszett az indiai csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!