Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A grillezett húshoz

10 db csirkefelsőcomb-filé
½ ek őrölt koriander
1 tk őrölt kardamom
1 ½ ek garam masala
½ tk tört bors
1 ek római kömény
1 ek fokhagymapor
1 ek kurkuma
2 tk chilipor
1 ek őrölt görögszéna
1 tk pirospaprika
5 ek görög joghurt
5 ek olaj

A naanhoz

2 tk porélesztő
2 tk cukor
140 ml víz
500 g liszt
½ tk só
140 g görög joghurt
2 ek olaj

A salátához

1 db édeskömény (nagyobb)
2 szál újhagyma
1 kis csokor koriander
1 db lime héja és leve
só, bors
5 - 6 ek olívaolaj
2 - 3 ek ponzu citrusos szójaszósz

A tálaláshoz

150 g tisztított vaj
1 kis csokor koriander
200 g görög joghurt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Indiai csirkecomb naan kenyérrel és édeskömény-salátával

Az egyik kedvenc gasztronómiai kultúrám az indiai… ezen a recepten pedig egyértelműen érezhető a rajongásom. Grillszenzoban sokszor erre esik a választásom, mellé ez az édesköményes friss saláta valami hihetetlenül hozza azt, amit igazán vársz tőle… olyan ez, mint egy jó házasság, kiegészítik egymást. Morzsoljunk el egy áment…
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A grillezett húshoz

10 db csirkefelsőcomb-filé
½ ek őrölt koriander
1 tk őrölt kardamom
1 ½ ek garam masala
½ tk tört bors
1 ek római kömény
1 ek fokhagymapor
1 ek kurkuma
2 tk chilipor
1 ek őrölt görögszéna
1 tk pirospaprika
5 ek görög joghurt
5 ek olaj

A naanhoz

2 tk porélesztő
2 tk cukor
140 ml víz
500 g liszt
½ tk só
140 g görög joghurt
2 ek olaj

A salátához

1 db édeskömény (nagyobb)
2 szál újhagyma
1 kis csokor koriander
1 db lime héja és leve
só, bors
5 - 6 ek olívaolaj
2 - 3 ek ponzu citrusos szójaszósz

A tálaláshoz

150 g tisztított vaj
1 kis csokor koriander
200 g görög joghurt
Bevásárlólistához adom

A naanhoz az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral, aztán alaposan mindent összegyúrunk. Ezután 6 kis labdát formázunk belőle, megolajozzuk a tetejét, és lefedve meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.

A húshoz hozzáadjuk a fűszereket és a görög joghurtot, alaposan belemasszírozzuk, majd minimum 2 órán át állni hagyjuk, de akár egy éjszakán át is a hűtőbe tehetjük.

Az édesköményt 1,5-3 mm vastagra szeleteljük egy mandolinnal vagy nagyon éles késsel. Az újhagymákat tetszőleges módon felvágjuk, rádobjuk az édesköményre, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olívaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük. A csirkecombokra ráöntünk 5-6 evőkanál olajat, és közepes magas hőfokon kb. 10-20 perc alatt megsütjük a grillen. Közben egy kevés tisztított vajjal megkenjük.

A naan kenyeret enyhén lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pizzakövön, grillen vagy egy serpenyőben nagyon magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megsütjük (1-szer megfordítjuk), és megkenjük egy kevés tisztított vajjal. A naanra teszünk a salátából, a húsból, rárakunk egy kevés joghurtot és friss koriandert, majd belehalunk a gyönyörbe. 😀

Ha tetszett az indiai csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások