A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- olaj
- 2 szelet félkemény kecskesajt
A kápia paprikához
- 3 - 4 db kápia paprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 ek olívaolaj
- só
A mustáros hamburgerszószhoz
- 1 db tojás
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk mustár
- 1 tk magos mustár
- só, színes bors
- 1 - 200 ml olaj
- 3 tk tejföl
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 szelet hagyma
- 2 szelet ökörszív paradicsom
- 1 kis marék bébispenót
Kecskesajtos grillezett burger
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- olaj
- 2 szelet félkemény kecskesajt
A kápia paprikához
- 3 - 4 db kápia paprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 ek olívaolaj
- só
A mustáros hamburgerszószhoz
- 1 db tojás
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk mustár
- 1 tk magos mustár
- só, színes bors
- 1 - 200 ml olaj
- 3 tk tejföl
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 szelet hagyma
- 2 szelet ökörszív paradicsom
- 1 kis marék bébispenót
A paprikákat a grillen feketére sütjük, majd egy tálban lefedve állni hagyjuk 10 percig. Ezután lehúzzuk a héját, random módon szálaira tépkedjük, hozzáadjuk a füstölt paprikát és az olívaolajat, sózzuk, majd alaposan elkeverjük.
A hambiszószhoz a tojássárgáját egy tálba tesszük, hozzáadjuk az a mustárokat, sóval és borssal ízesítjük, majd folyamatos keverés mellett az addig csepegtetjük hozzá az olajat, amíg elértük a majonéz sűrűségét (tőlünk függ, mennyire szeretnénk keményre, minél több olajat adunk hozzá annál sűrűbb lesz). Hozzáadjuk a tejfölt, majd olyan alaposan megborsozzuk, ahogy csak bírjuk (persze félig viccelek, ízlés szerint is elég :D).
A húst 200 g-os pogácsákra formázzuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Megkenjük egy kevés olajjal, és a grillre tesszük, majd pár perc sütés után megfordítjuk, és rátesszük a kecskesajtot. A sütési idő attól függ, hogy mennyire forró a grill, és mennyire szeretnénk átsütni a húst. Nekünk kb. 8 percet vett az egész művelet igénybe, és lett egy átsült, de nem száraz húsunk. A zsemlék alját és tetejét is megpirítjuk a grillen.
Amikor kész, teszünk a zsemle aljára 1 kanállal a szószból, jöhet rá a bébispenótból, a paprikából, ezután 1 szelet paradicsom és hagyma, ráhelyezzük a húst, végül a szósszal megkent zsemle tetejével zárjuk.
Ha tetszett a kecskesajtos grillezett burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!