Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db narancs
- 250 ml Jägermeister
- 200 ml passata
- 100 ml víz
- 1 tk őrölt római kömény
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 ek barna cukor
- 2 ek Worcester szósz
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db narancs
- 250 ml Jägermeister
- 200 ml passata
- 100 ml víz
- 1 tk őrölt római kömény
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 ek barna cukor
- 2 ek Worcester szósz
A BBQ szósz elkészítéséhez egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat, és 5-6 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A narancsok héját lereszeljük, utána a narancsokat kifilézzük, a megmaradt narancsot pedig egy késes aprítóban lezúzzuk és leszűrjük.
A hagymára dobjuk a narancshéjat és a narancsfilék felét, majd fél perc pirítás után nagy lángra kapcsolunk és ráöntünk a gyógynövényes likőrből 150 ml-t, amit be is gyújtunk. Amikor az alkohol nagyja elégett, ráöntjük a narancslevet, a passatát és a vizet.
Megszórjuk a római köménnyel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, a Worcester szószt és a maradék likőrt is. Közepes lángon sűrűre főzzük, végül hozzáadjuk a maradék narancsfilét, majd 1 percig még főzzük és meg is vagyunk. Ha még forrón, csírátlanított befőttesüvegekbe töltjük, 2-3 hónapig is simán eláll.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a narancsos BBQ szósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!