Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
4 - 5 kg sertésoldalas egészben
300 g füstölt kenyérszalonna

A pácoláshoz

6 ek passata
2 ek méz
4 ek baracklekvár
2 ek angol mustár
100 ml szójaszósz
1 ek édes chilipehely
1 ek fokhagymapor
1 ek vöröshagymapor
1 ek őrölt bors
1 ek morzsolt majoranna
1 tk őrölt koriandermag
1 ek őrölt kömény
3 ek só

A krumplihoz

2 kg krumpli
3 - 4 ek só

A mártáshoz

200 ml a megmaradt pecsenyezsírból
100 g passata
1 ek pirospaprika
½ ek fokhagymapor
½ ek őrölt kömény
½ ek csípőspaprika-krém
150 - 200 ml víz
2 ek keményítő + 40 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Szuperomlós BBQ oldalas

Ezt a brutálisan finom oldalast mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hiszen amíg elkészül, bármi mással is lehet foglalkozni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
4 - 5 kg sertésoldalas egészben
300 g füstölt kenyérszalonna

A pácoláshoz

6 ek passata
2 ek méz
4 ek baracklekvár
2 ek angol mustár
100 ml szójaszósz
1 ek édes chilipehely
1 ek fokhagymapor
1 ek vöröshagymapor
1 ek őrölt bors
1 ek morzsolt majoranna
1 tk őrölt koriandermag
1 ek őrölt kömény
3 ek só

A krumplihoz

2 kg krumpli
3 - 4 ek só

A mártáshoz

200 ml a megmaradt pecsenyezsírból
100 g passata
1 ek pirospaprika
½ ek fokhagymapor
½ ek őrölt kömény
½ ek csípőspaprika-krém
150 - 200 ml víz
2 ek keményítő + 40 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Ilyen oldalast szinte biztosan csak hentesnél lehet kapni, így érdemes jól összebarátkoznunk vele. Így készül a Lajos-féle BBQ oldalas.

A pác összetevőit egy keverőtálban jól összekeverjük, majd alaposan megkenjük vele a hús mindkét oldalát. Ha maradna a pácból, jól záródó üvegben bátran eltartható a hűtőben a következő grillezésig. A hús ízén sokat dob, ha egy éjszakát állni hagyjuk, de legalább 2-3 órára bepácoljuk.

A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, majd egy megfelelő méretű tepsibe szórunk belőle, a maradékot pedig az oldalas tetejére tesszük. Nem a rácson sütjük a húst, mivel nem szeretnénk, hogy erősen megégjen, vagy hogy a kioldódó, zsíros pác lecsöpögjön.

A grillsütőt kb. 150 fokra melegítjük elő, és megpróbáljuk folyamatosan ezen a hőmérsékleten tartani. A tökéletes BBQ oldalas elkészítéséhez a húst 5 órán keresztül sütjük a tepsiben, időnként folyadékpótlással, hogy ne égjen oda az étel.

Köretként sült krumplit tálalunk, amihez a krumplit alaposan megmossuk, majd bedörzsöljük a sóval, és egy rácson a hús mellé tesszük 3 óra elteltével. Együtt sütjük további 2 órán át. A sütési idő lejárta után a jól átsült húsból könnyen ki tudjuk húzni a csontokat.

A mártáshoz a visszamaradt, zsíros szaftból felhasználunk kb. 200 ml-t, ebbe szedjük a passatát, beleszórjuk a fűszereket, kicsit lepirítjuk, majd ízesítjük paprikakrémmel, és felöntjük a vízzel, végül sűrítjük a kevés vízben kikevert keményítős habarással.

Tálalás

Tálaláskor tányérra szedünk a mártásból, jöhet rá egy szép hússzelet, mellé a sült krumpli, majd ízlés szerint salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Szuperomlós BBQ oldalas
Szuperomlós BBQ oldalas

Előkészítési idő: 10 perc

Pácolás: min. 2-3 óra, de inkább egy éjszaka

Sütési idő: 300 perc

Összesen: min. 430 perc

Ha tetszett a szuperomlós BBQ oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?