Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A töltelékhez

1 fej hagyma
1 db cukkini
4 - 6 ek olívaolaj
300 g tőkehal
só, bors
400 g főtt burgonya (átnyomva)
½ csokor snidling
2 ek natúr sajtkrém
½ db szerecsendió

A tésztához

500 g liszt
230 ml langyos/meleg víz (nem forró)
1 ek olívaolaj

A pirításhoz

4 - 5 ek olaj

A tálaláshoz

bors
1 csokor snidling
5 - 6 kanál tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Halas-cukkinis pierogi

Következzen a nap sztárja, a lengyelek töltött tésztája, a pierogi. Két táborra bomlik a nép: valaki arra esküszik, hogy tojásos a tészta, valaki meg a tojás nélkülit preferálja… Én most a tojás nélkülit mutatom meg nektek egy halas töltelékkel, remélem, ti is úgy rákattantok, mint mi tettük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A töltelékhez

1 fej hagyma
1 db cukkini
4 - 6 ek olívaolaj
300 g tőkehal
só, bors
400 g főtt burgonya (átnyomva)
½ csokor snidling
2 ek natúr sajtkrém
½ db szerecsendió

A tésztához

500 g liszt
230 ml langyos/meleg víz (nem forró)
1 ek olívaolaj

A pirításhoz

4 - 5 ek olaj

A tálaláshoz

bors
1 csokor snidling
5 - 6 kanál tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A halas-cukkinis pierogi elkészítéséhez először a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez hagymát felkockázzuk, a cukkinit apró kb. 4 x 4 mm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, kb. 4 evőkanál olívaolajon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 

A tőkehalat (bizonyosodjunk meg róla, hogy a hal szálkamentes) egy másik serpenyőben kb. 2-3 evőkanál olívaolajon 4-5 perc alatt készre pirítjuk (nem baj, ha törik). 

Az átnyomott, időközben kihűlt burgonyához adjuk a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a snidlinget, a sajtkrémet, belereszelünk fél szerecsendiót, majd alaposan összedolgozzuk, amíg a hal teljesen szét nem esik/pépesedik. Ezután hozzáadjuk a hagymás-cukkinis részt is, ezzel is összeforgatjuk, majd félretesszük.

A tészta elkészítése:

A tésztához a lisztet, a meleg vizet és az olajat addig gyúrjuk, amíg egy homogén tésztát kapunk, majd lefóliázzuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten, viszonylag meleg helyen pihenni 20-30 percet. Ezután a tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pohárral vagy tálalógyűrűvel korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepére teszünk a töltelékből, majd áthajtjuk rajta a tésztát, és összecsipkedjük, kb. egy félhold alakzatot kell kapnunk.

Halas cukkinis pierogi

A pierogikat sós, forrásban lévő (de nem zubogó) vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz tetejére (ez nekünk 6-7 perc volt), majd leszűrjük. 

Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk 4-5 evőkanál olajat, és nagyon magas hőfokon megpirítjuk benne a pierogikat, vigyázva, hogy nehogy megégjenek, szép pirosas színt kell kapniuk. Borssal, aprított snidlinggel és tejföllel tálaljuk.

Halas cukkinis pierogi
Halas cukkinis pierogi tálalása

 Ha tetszett a halas-cukkinis pierogi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások