Hozzávalók
A halhoz
- 300 g tőkehalfilé (vagy más szálkamentes hal)
- 1 mk őrölt füstölt fűszerpaprika
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk fokhagymapor
- 1/2 mk őrölt római kömény
- 1 nagy csipet só
- ½ mk cayenne bors
- ½ mk barnacukor
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 100 g vegyes saláta mix (pl rukkola, madársaláta, lilakáposzta, sárgarépa, hagyma stb)
Az öntethez
- 1 db érett avokádó
- 4 ek tejszín
- 1 db lime leve
- 0.25 csokor friss koriander
- só
- bors
A tortillához
- 2 db nagyobb tortillalap (vagy 4 kisebb)
Hozzávalók
A halhoz
- 300 g tőkehalfilé (vagy más szálkamentes hal)
- 1 mk őrölt füstölt fűszerpaprika
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk fokhagymapor
- 1/2 mk őrölt római kömény
- 1 nagy csipet só
- ½ mk cayenne bors
- ½ mk barnacukor
- 2 ek olívaolaj
A salátához
- 100 g vegyes saláta mix (pl rukkola, madársaláta, lilakáposzta, sárgarépa, hagyma stb)
Az öntethez
- 1 db érett avokádó
- 4 ek tejszín
- 1 db lime leve
- 0.25 csokor friss koriander
- só
- bors
A tortillához
- 2 db nagyobb tortillalap (vagy 4 kisebb)
A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal és beleforgatjuk a halfiléket, majd egy serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalukat. Az öntethez aprítógépbe rakjuk az avokádó húsát, a tejszínt, sót, borsot, friss koriandert. Hozzáfacsarjuk 1 lime levét, majd összepürésítjük. A tortillalapokat felmelegítjük egy serpenyőben, ráhalmozunk egy adag salátát, néhány halszeletet és meglocsoljuk pár kanálnyi öntettel.