Halételek

Harcsapörköltkapros-túroscsuszával

Harcsapörkölt kapros-túros csuszával

Hozzávalók
300 g
kenyérszalonna
2 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
paprikakrém
800 g
harcsafilé
2 - 3 ek
pirospaprika
só, bors
A kapros túrós csuszához
300 g
csuszatészta
400 g
túró
1.5 doboz
tejföl
(kicsi)
1 csokor
kapor

Elkészítés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Egy szűrőkanál segítségével kivesszük a szalonnát, és a visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Mikor lepirult a hagyma, hozzádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és további kb. egy percig pirítjuk. Felöntjük 100-150 ml vízzel, hozzákanalazzuk a paprikakrémet, és nagyjából három percig rotyogtatjuk, majd egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk az egészet. 

A lepürésített szaftba beletesszük a körülbelül 6 centis darabokra vágott halat (nem szeretem kicsire vágni, mert könnyebben összetörik), majd felöntjük nagyjából 800 ml vízzel. 

A lepirított szalonnát visszatesszük a szaftba, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük. Miután megszórtuk az ételt pirospaprikával, hagyjuk pár percig a tetején, mert a paprika a zsírban jobban oldódik.  

Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a köretet. A csuszatésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük. A túrót és a tejfölt egy nagyobb tálban összedolgozzuk, belekeverjük az apróra vágott kaprot és megsózzuk. A lecsepegtetett tésztát a kikevert túróhoz adjuk, és összekeverjük. A harcsapörköltet a kapros-túrós csuszával tálaljuk.

harcsapörkölt kapros-túrós csuszával
Harcsapörkölt kapros-túrós csuszával

Ezek a harcsás receptek is érdekelhetnek:

Harcsa Orly módra

Harcsa Cordon Bleu

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

www.streetkitchen.hu

Azt mondják, tudni kell nemet mondani. Elhiszem. Kivéve, ha azt kérdezik, kérek-e egy jó harcsapörköltet, mert azzal bizony egyszerűen nem tudok betelni. Nálunk biztos, hogy lesz az ünnepi asztalon. Szerintem te se hagyd ki.

Hozzávalók

3 - 4 főre
300 g
kenyérszalonna
2 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
paprikakrém
800 g
harcsafilé
2 - 3 ek
pirospaprika
só, bors
A kapros túrós csuszához
300 g
csuszatészta
400 g
túró
1.5 doboz
tejföl
(kicsi)
1 csokor
kapor

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Egy szűrőkanál segítségével kivesszük a szalonnát, és a visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Mikor lepirult a hagyma, hozzádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és további kb. egy percig pirítjuk. Felöntjük 100-150 ml vízzel, hozzákanalazzuk a paprikakrémet, és nagyjából három percig rotyogtatjuk, majd egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk az egészet. 

A lepürésített szaftba beletesszük a körülbelül 6 centis darabokra vágott halat (nem szeretem kicsire vágni, mert könnyebben összetörik), majd felöntjük nagyjából 800 ml vízzel. 

A lepirított szalonnát visszatesszük a szaftba, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük. Miután megszórtuk az ételt pirospaprikával, hagyjuk pár percig a tetején, mert a paprika a zsírban jobban oldódik.  

Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a köretet. A csuszatésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük. A túrót és a tejfölt egy nagyobb tálban összedolgozzuk, belekeverjük az apróra vágott kaprot és megsózzuk. A lecsepegtetett tésztát a kikevert túróhoz adjuk, és összekeverjük. A harcsapörköltet a kapros-túrós csuszával tálaljuk.

harcsapörkölt kapros-túrós csuszával
Harcsapörkölt kapros-túrós csuszával

Ezek a harcsás receptek is érdekelhetnek:

Harcsa Orly módra

Harcsa Cordon Bleu

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

Ha tetszett a Harcsapörkölt kapros-túros csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept