Hirdetés

Harcsa Orly módra

Hozzávalók

4
főre
+

A remuládhoz

3 ek majonéz
3 ek tejföl
1 tk dijoni mustár
0.25 db citrom
1 tk cukor
1 szál újhagyma
petrezselyem
snidling

A rizibizihez

3 - 4 ek olaj
250 g rizs
100 g zöldborsó

A harcsához

600 g harcsafilé
só, bors
3 ek liszt
1 - 1 ½ l olaj a sütéshez

A panírozó tésztához

300 g liszt
3 db tojás
300 ml sör
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Harcsa Orly módra

Az Orly módozatról mindig egy gyermekkori nyaralás jut eszembe, amikor fogalmam se volt róla, hogy valójában mi is az, de olyan jól hangzott, hogy bevállaltam az étteremben. Vállaljátok be ti is, és még csak étterembe se kell menni hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A remuládhoz

3 ek majonéz
3 ek tejföl
1 tk dijoni mustár
0.25 db citrom
1 tk cukor
1 szál újhagyma
petrezselyem
snidling

A rizibizihez

3 - 4 ek olaj
250 g rizs
100 g zöldborsó

A harcsához

600 g harcsafilé
só, bors
3 ek liszt
1 - 1 ½ l olaj a sütéshez

A panírozó tésztához

300 g liszt
3 db tojás
300 ml sör
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A harcsa Orly módra önmagában sem rossz, de mi rizibizit és egy frankó remulád mártást is csináltunk hozzá.

A remulád mártáshoz egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt és a mustárt, majd belefacsarjuk a citrom levét, megsózzuk, megcukrozzuk, és belekeverjük a karikára vágott újhagymát, illetve a finomra vágott petrezselymet és snidlinget. Majd tálalásig hűtőbe tesszük.

A rizibizihez felmelegítjük az olajat, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Fél-egy percig pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, és kevergetés nélkül majdnem készre pároljuk. Mikor minimális víz van már csak alatta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, a rizshez keverjük a borsót, és lefedjük, hogy a fedő alatt teljesen megpuhuljon a rizs és a borsó is. Magába fogja szívni a maradék nedvességet.

A halat 5-7 centis darabokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Elkészítjük a panírozó tésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék 100 ml-t is. A halakat belemártjuk a tésztába, és 160-170 fokos olajban megsütjük. Mikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges zsírt.

A halat a rizibizivel tálaljuk, és mellé kínáljuk a remulád mártást is.

Harcsa Orly módra rizibizivel és remulád mártással
Harcsa Orly módra rizibizivel és remulád mártással

Ha tetszett a harcsa Orly módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?