Hozzávalók
A remuládhoz
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 0.25 db citrom
- só
- 1 tk cukor
- 1 szál újhagyma
- petrezselyem
- snidling
A rizibizihez
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g rizs
- só
- 100 g zöldborsó
A harcsához
- 600 g harcsafilé
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1 - 1 ½ l olaj a sütéshez
A panírozó tésztához
- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 300 ml sör
Harcsa Orly módra
Hozzávalók
A remuládhoz
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 0.25 db citrom
- só
- 1 tk cukor
- 1 szál újhagyma
- petrezselyem
- snidling
A rizibizihez
- 3 - 4 ek olaj
- 250 g rizs
- só
- 100 g zöldborsó
A harcsához
- 600 g harcsafilé
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1 - 1 ½ l olaj a sütéshez
A panírozó tésztához
- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 300 ml sör
A harcsa Orly módra önmagában sem rossz, de mi rizibizit és egy frankó remulád mártást is csináltunk hozzá.
A remulád mártáshoz egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt és a mustárt, majd belefacsarjuk a citrom levét, megsózzuk, megcukrozzuk, és belekeverjük a karikára vágott újhagymát, illetve a finomra vágott petrezselymet és snidlinget. Majd tálalásig hűtőbe tesszük.
A rizibizihez felmelegítjük az olajat, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Fél-egy percig pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, és kevergetés nélkül majdnem készre pároljuk. Mikor minimális víz van már csak alatta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, a rizshez keverjük a borsót, és lefedjük, hogy a fedő alatt teljesen megpuhuljon a rizs és a borsó is. Magába fogja szívni a maradék nedvességet.
A halat 5-7 centis darabokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Elkészítjük a panírozó tésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék 100 ml-t is. A halakat belemártjuk a tésztába, és 160-170 fokos olajban megsütjük. Mikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges zsírt.
A halat a rizibizivel tálaljuk, és mellé kínáljuk a remulád mártást is.
Ha tetszett a harcsa Orly módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!