Hirdetés
Instant

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

A harcsafasírthoz

500 g szürkeharcsa-filé
1 ek olaj
só, bors
½ ek pirospaprika
0.25 ek fokhagyma-granulátum
0.25 ek őrölt kömény

A paprikás alaphoz

50 g füstölt zsírszalonna
1 ek zsír
300 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 g paprika
1 tk őrölt kömény
3 tk pirospaprika
40 g paradicsom
1 l víz vagy halalaplé
só, bors
5 - 6 ek tejföl

A csuszához

100 g zsírszalonna
300 g csuszatészta
4 - 5 ek tejföl
150 g túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

A harcsapaprikás túrós csuszával örök klasszikus párosítás, de ha újdonságra vágytok, próbáljátok ki a harcsát fasírt formában – más textúrában teljesen más élményt nyújt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

A harcsafasírthoz

500 g szürkeharcsa-filé
1 ek olaj
só, bors
½ ek pirospaprika
0.25 ek fokhagyma-granulátum
0.25 ek őrölt kömény

A paprikás alaphoz

50 g füstölt zsírszalonna
1 ek zsír
300 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 g paprika
1 tk őrölt kömény
3 tk pirospaprika
40 g paradicsom
1 l víz vagy halalaplé
só, bors
5 - 6 ek tejföl

A csuszához

100 g zsírszalonna
300 g csuszatészta
4 - 5 ek tejföl
150 g túró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A halat ledaráljuk, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük. 

Az alaphoz a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk a zsíron, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, és aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rárakjuk a köményt és a pirospaprikát, elkeverjük, és jöhet rá a paradicsom. Felöntjük a vízzel, majd egy botmixerrel turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik, majd hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt. Beledobjuk a harcsafasírtot, és lassú tűzön, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha szükségesnek érezzük, önthetünk rá kevés vizet.

A csuszához a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, lassú tűzönt ropogósra sütjük saját zsírjában, majd leszűrjük, és félretesszük a zsírt. A csuszatésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, összekeverjük a kiolvadt zsírral, hozzáadjuk a tejfölt és a túrót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk a csuszát a ropogós szalonnával, és a harcsafasírt-paprikással tálaljuk.

Ha tetszett a harcsafasírt-paprikás túrós csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások