Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
1.2 kg harcsafilé
4 fej hagyma
200 g füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
100 ml tejföl
1 ek liszt
100 ml tejszín
1 paradicsom
1 TV paprika ( nem csípős)
150 g tarhonya
olaj
Hirdetés

Magyaros harcsapaprikás úttörőgombóccal

A halászcsárdákban ilyet nem találsz. Az igazi, a tökéletes harcsapaprikás receptje, amiből persze mindenkinek a sajátja a legjobb, így ez is csak egy a sok közül, viszont tuti jó!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
1.2 kg harcsafilé
4 fej hagyma
200 g füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
100 ml tejföl
1 ek liszt
100 ml tejszín
1 paradicsom
1 TV paprika ( nem csípős)
150 g tarhonya
olaj

A tarhonyát kevés olajon alaposan megpirítjuk és kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, lassú tűzön addig főzzük, amíg az összes levét felitta illetve elfőtte.  A harcsát 3×3 cm-es kockákra vágjuk és besózva állni hagyjuk egy kicsit. A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, a szeleteket beirdaljuk és zsírjára sütjük. A szalonnát kivesszük az edényből és az apróra vágott hagymát a szalonna visszamaradt zsírjában üvegesre pirítjuk.

Kissé hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük benne a pirospaprikát és mehet bele az apróra vágott paprika és paradicsom, majd egy kevés víz is. Nagyjából 1 óra alatt szétfőzzük az alapot, ezután tesszük hozzá a tejszínt és a  tejfölös habarást (a tejfölben kikevert lisztet) és 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a halat és kb. 10 percig együtt főzzük. Kész is vagyunk: a tarhonyából szedünk a tányéra egy adaggal, majd mehet rá a harcsapaprikás! Egy-két szelet erős paprikával díszítjük, aztán felfaljuk az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások