Halételek

Mézes-chilislazacbrokkolival

Mézes-chilis lazac brokkolival

Hozzávalók
A lazachoz
400 g
bőrös lazacfilé
só, bors
olívaolaj
chilipehely
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
2 ek
méz
A brokkolihoz
1 fej
brokkoli
só, bors
chilipehely
olívaolaj
40 - 50 g
parmezán
A mártogatóshoz
200 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ág
kakukkfű
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
snidling
0.5 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
1 db
lime

Elkészítés

A lazacot besózzuk és hűtőbe dobjuk 1-2 órára, hogy kellőképpen dehidratálódjon, és így kevésbé tapadjon le. 

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárait és leveleket egy príma zöldséglevesbe turmixolhatjuk. A brokkolirózsákat összekeverjük sóval, borssal, chilipehellyel és egy kevés olívaolajjal, egy tepsibe rakjuk őket, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és a kb. 200 fokos grillbe rakjuk. 

Közben a joghurt hozzávalóit botmixerrel vagy egy aprítóban lezúzzuk. Illetve a lazac „pácát” is elkészítjük, amihez összekeverjük a lazacnál megadott többi hozzávalót a megtisztított, zúzott fokhagymával. 

Mikor már szép pirult a brokkoli, a grillre teszünk egy darab sütőpapírt, erre dobjuk a lazacokat a bőrös felükkel lefelé, és elkezdjük sütni. Mikor a lazac elkezdett színt kapni, és megpirult a bőre, megfordítjuk, és amíg készre sül, kenegetjük a páccal, hogy sülés közben átjárják az aromák. A lazacot a sült brokkolival, a fűszeres joghurttal és pár lime- vagy citromszelettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha a brutál húsoknál könnyedebb grillételre vágytok, akkor dobjatok lazacot a grillsütőre egy kis brokkoli társaságában. Ezután tuti nem fogtok kidőlni a kanapén kajakómában, kivéve, ha egy egész lazacot faltok fel, mert annyira ízlik. :D

Hozzávalók

2 főre
A lazachoz
400 g
bőrös lazacfilé
só, bors
olívaolaj
chilipehely
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve
2 ek
méz
A brokkolihoz
1 fej
brokkoli
só, bors
chilipehely
olívaolaj
40 - 50 g
parmezán
A mártogatóshoz
200 g
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ág
kakukkfű
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
snidling
0.5 db
citrom leve
só, bors
A tálaláshoz
1 db
lime

A lazacot besózzuk és hűtőbe dobjuk 1-2 órára, hogy kellőképpen dehidratálódjon, és így kevésbé tapadjon le. 

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárait és leveleket egy príma zöldséglevesbe turmixolhatjuk. A brokkolirózsákat összekeverjük sóval, borssal, chilipehellyel és egy kevés olívaolajjal, egy tepsibe rakjuk őket, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és a kb. 200 fokos grillbe rakjuk. 

Közben a joghurt hozzávalóit botmixerrel vagy egy aprítóban lezúzzuk. Illetve a lazac „pácát” is elkészítjük, amihez összekeverjük a lazacnál megadott többi hozzávalót a megtisztított, zúzott fokhagymával. 

Mikor már szép pirult a brokkoli, a grillre teszünk egy darab sütőpapírt, erre dobjuk a lazacokat a bőrös felükkel lefelé, és elkezdjük sütni. Mikor a lazac elkezdett színt kapni, és megpirult a bőre, megfordítjuk, és amíg készre sül, kenegetjük a páccal, hogy sülés közben átjárják az aromák. A lazacot a sült brokkolival, a fűszeres joghurttal és pár lime- vagy citromszelettel tálaljuk.

Ha tetszett a Mézes-chilis lazac brokkolival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept