Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A burgonyasalátához

1 kg krumpli (mi kifliburgonyát használtunk)
3 - 4 db babérlevél
4 ek cukor
3 fej lila hagyma
1 csokor snidling
2 ek ecet (20 %)
2 tk durvára őrölt bors
300 g majonéz

A marinált halhoz

800 g ponty
½ tk őrölt bors
½ csokor kapor
2 csokor petrezselyem
1 db citrom

Az Orly tésztához

200 g liszt
3 db tojás
1 tk só
250 - 300 ml búzasör
30 ml olívaolaj
2 - 3 ek liszt a beleforgatáshoz
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Ponty Orly módra

Az Orly mód sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos panírozás, de az élmény szinte felülmúlja azt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A burgonyasalátához

1 kg krumpli (mi kifliburgonyát használtunk)
3 - 4 db babérlevél
4 ek cukor
3 fej lila hagyma
1 csokor snidling
2 ek ecet (20 %)
2 tk durvára őrölt bors
300 g majonéz

A marinált halhoz

800 g ponty
½ tk őrölt bors
½ csokor kapor
2 csokor petrezselyem
1 db citrom

Az Orly tésztához

200 g liszt
3 db tojás
1 tk só
250 - 300 ml búzasör
30 ml olívaolaj
2 - 3 ek liszt a beleforgatáshoz
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az Orly ponty körete ezúttal saláta. A salátának való burgonyát héjastól, sós vízben felrakjuk főni. Ha megfőtt, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

A halat kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk, majd kiszálkázzuk egy fogó segítségével. (Ehelyett be is irdalhatjuk a halat, aminek a lényege, hogy a hal húsát kb. 3 mm-enként vékonyan bevagdaljuk, így átvágva a szálkákat, ezután a szeletek biztonságosan fogyaszthatók lesznek.) Ezután a halszeleteket sózzuk, borsozzuk.

A hal pácolásához felaprítjuk a kaprot és a petrezselymet, egy tálba rakjuk, belereszeljük a citrom héját, majd kifacsarjuk a levét is, és megforgatjuk benne a halszeleteket. A zöldfűszeres halat egy tányérra szedjük, és a megmaradt petrezselymes keveréket is félretesszük.

A salátához 1,5 l vízbe tesszük a babérlevelet, 2 ek sót, a cukrot, és felforraljuk. A hagymát felszeleteljük, egy nagyobb keverőtálba rakjuk, majd ezzel az ízesített forró vízzel leforrázzuk. A kihűlt krumplit megtisztítjuk, felkarikázzuk, és hozzáadjuk a hagymás léhez az apróra vágott snidlinggel, a 20%-os ecettel és a borssal együtt. Így hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk a felhasználásig. Hogy igazán összeérjenek az ízek, praktikus még előző nap elkészíteni.

Az Orly tészta elkészítéséhez a liszthez adjuk a tojássárgáját és a sót, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes alapba öntjük a sört, és simára keverjük, ezután jöhet bele az olívaolaj. Akkor jó, ha híg galuska sűrűségű, mert a fehérjehab sokat lazít még rajta. Végül beletesszük a habot, valamint a megmaradt citromos petrezselymet, és ezzel is elkeverjük.

Ponty Orly módra

A hal sütése

A fűszeres halat megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a tésztába, és 160-170 fokon tartott olajban, 4-5 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük, majd törlőpapíron leszárítjuk. Az ízesített lében pihenő salátaalapot leszűrjük, és összekeverjük a majonézzel. A frissen sült halat a krumplisalátával tálaljuk.

Ponty Orly módra
Ponty Orly módra
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtés: min. 60 perc
  • Összesen: kb. 120 perc

Ha tetszett a ponty Orly módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?