Hozzávalók
- 2 szál citromnád
- 400 g lazac (2 szeletben)
A chilis pasztához
- ½ - 1 db egész piros chili apróra vágva
- 1 csokor koriander apróra vágva
- ½ szál újhagyma apróra vágva
- 4 ek halszósz
- 1 tk barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
- 1 db lime leve
A rizshez
- 250 g rizs
- 300 ml víz
- só
- 1 csokor koriander
A díszítéshez
- chili- és lime-szeletek
Hozzávalók
- 2 szál citromnád
- 400 g lazac (2 szeletben)
A chilis pasztához
- ½ - 1 db egész piros chili apróra vágva
- 1 csokor koriander apróra vágva
- ½ szál újhagyma apróra vágva
- 4 ek halszósz
- 1 tk barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
- 1 db lime leve
A rizshez
- 250 g rizs
- 300 ml víz
- só
- 1 csokor koriander
A díszítéshez
- chili- és lime-szeletek
A citromnádat a kés életlen végével megütögetjük a keményebb részénél, majd elfelezzük hosszában és keresztben is. A négybe vágott citromnádat egy olyan mély tányérba rakjuk, amiben a lazacszeletek pont elférnek, majd ráültetjük a halat.
A chilis paszta hozzávalóit egy aprítógépben vagy mozsárban lezúzzuk, és leöntjük vele a lazacot. Egy akkora lábast választunk, ami minimum 5 cm-rel szélesebb, mint a tányér, és 2 cm magasan vizet forralunk benne. Belerajuk a tányért, és lassan rotyogtatva, lefedve pároljuk 15-20 percig.
Közben a szokásos módon megfőzzük, majd tálakba szedjük a rizst, és megszórjuk a korianderrel. Tálaláskor a halat kiemeljük a tányérból, és a rizs mellé tesszük. Ha szeretjük, a párolóléből csorgathatunk rá egy keveset, chili- és lime-szeletekkel díszítjük.
Ha tetszett a thai párolt lazac receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: INF g
Szénhidrát: INF g
Zsír: INF g
Kalória: INF kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 3.16 g
Szénhidrát: 16.98 g
Zsír: 3.6 g
Kalória: 85.34 kcal