Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
főre
+

A tálaláshoz

krumplipüré
savanyúság
friss zöldsaláta ecetes dresszinggel

A rántott csirkéhez

1 egész csirkemell 4 szeletre vágva
200 g liszt
2 db tojás (vagy 150 g csicseriborsóliszt 150-200 ml vízzel kikeverve)
200 g panko morzsa
bő olaj a sütéshez

A rántott karajhoz

500 ml tej
1 gerezd fokhagyma lezúzva
4 szelet karaj
só, bors
500 g száraz kenyér
1 - 2 ek bármilyen mag fajta (lenmag, tökmag, zabpehely, szezámmag stb.)
200 g liszt
2 db tojás

A rántott borjúhoz

4 szelet borjúfelsál
3 - 400 g liszt
4 tojás felverve
3 - 400 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3 tuti rántott hús

A rántott hús nem a világ legbonyolultabb kajája, de az igazán király végeredményhez nem árt néhány dolgot betartani - persze húsfajtánként változik, hogy mik ezek, úgyhogy most megmutatom nektek, hogyan lesz tökéletes a rántott csirkétek, karajotok vagy borjútok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tálaláshoz

krumplipüré
savanyúság
friss zöldsaláta ecetes dresszinggel

A rántott csirkéhez

1 egész csirkemell 4 szeletre vágva
200 g liszt
2 db tojás (vagy 150 g csicseriborsóliszt 150-200 ml vízzel kikeverve)
200 g panko morzsa
bő olaj a sütéshez

A rántott karajhoz

500 ml tej
1 gerezd fokhagyma lezúzva
4 szelet karaj
só, bors
500 g száraz kenyér
1 - 2 ek bármilyen mag fajta (lenmag, tökmag, zabpehely, szezámmag stb.)
200 g liszt
2 db tojás

A rántott borjúhoz

4 szelet borjúfelsál
3 - 400 g liszt
4 tojás felverve
3 - 400 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rántott hús készítésénél a legeslegfontosabb, mint szinte mindenhol, hogy a lehető legfrissebb alapanyagokkal dolgozzunk. Próbáljunk háztáji, szabadtartású húsokat és tojást választani. Fontos, hogy mindig szoba-hőmérsékletű húsokkal dolgozzunk, hiszen így fog tökéletesen megsülni. A másik fontos dolog, hogy megfelelő hőmérsékletű olajban süssük, és utána papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. A panírmorzsánál és a lisztnél igazából tényleg mindegy, hogy mit használunk, de a legropogósabb a panko morzsától lesz.

Rántott csirke

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Először lisztbe, majd a kevés sóval felvert tojásba, utána pedig zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Krumplipürével tálaljuk.

Tipp: Ha a tojást ki szeretnénk váltani, csicseriborsólisztet keverjük ki vízzel, hagyjuk állni 5 percet, és ha tojás állagú, akkor tojás helyett abban forgassuk meg a húst. Értelemszerűen, ha sűrűbb vagy hígabb lenne a massza, a liszttel vagy vízzel tudunk rajta állítani.

Rántott csirke

Rántott karaj

A tejben elkeverjük a fokhagymát, és ebbe rakjuk a hússzeleteket sütés előtt 1 nappal. 

A maradék száraz kenyeret egy aprítógépben lezúzzuk, és ízlés szerint összekeverjük a magokkal. A húst lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, kevés sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. 160 fokos, bő olajban sütjük oldalanként 2-3 percet, majd magasabb hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük és savanyúsággal tálaljuk.

Rántott karaj

Rántott borjú

A húst sózzuk, és legalább 1 napig hagyjuk állni. Ezután beleforgatjuk lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. 2 cm magas olajban sütjük közepes hőfokon. Kiszedjük egy papírtörlőre, és friss, ecetes, olívaolajos zöldsalátával tálaljuk.

Rántott borjú

Ha tetszett a 3 tuti rántott hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások