Hozzávalók
A tálaláshoz
- krumplipüré
- savanyúság
- friss zöldsaláta ecetes dresszinggel
A rántott csirkéhez
- 1 egész csirkemell 4 szeletre vágva
- só
- 200 g liszt
- 2 db tojás (vagy 150 g csicseriborsóliszt 150-200 ml vízzel kikeverve)
- 200 g panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A rántott karajhoz
- 500 ml tej
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 4 szelet karaj
- só, bors
- 500 g száraz kenyér
- 1 - 2 ek bármilyen mag fajta (lenmag, tökmag, zabpehely, szezámmag stb.)
- 200 g liszt
- 2 db tojás
A rántott borjúhoz
- 4 szelet borjúfelsál
- só
- 3 - 400 g liszt
- 4 tojás felverve
- 3 - 400 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
A tálaláshoz
- krumplipüré
- savanyúság
- friss zöldsaláta ecetes dresszinggel
A rántott csirkéhez
- 1 egész csirkemell 4 szeletre vágva
- só
- 200 g liszt
- 2 db tojás (vagy 150 g csicseriborsóliszt 150-200 ml vízzel kikeverve)
- 200 g panko morzsa
- bő olaj a sütéshez
A rántott karajhoz
- 500 ml tej
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 4 szelet karaj
- só, bors
- 500 g száraz kenyér
- 1 - 2 ek bármilyen mag fajta (lenmag, tökmag, zabpehely, szezámmag stb.)
- 200 g liszt
- 2 db tojás
A rántott borjúhoz
- 4 szelet borjúfelsál
- só
- 3 - 400 g liszt
- 4 tojás felverve
- 3 - 400 g zsemlemorzsa
A rántott hús készítésénél a legeslegfontosabb, mint szinte mindenhol, hogy a lehető legfrissebb alapanyagokkal dolgozzunk. Próbáljunk háztáji, szabadtartású húsokat és tojást választani. Fontos, hogy mindig szoba-hőmérsékletű húsokkal dolgozzunk, hiszen így fog tökéletesen megsülni. A másik fontos dolog, hogy megfelelő hőmérsékletű olajban süssük, és utána papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. A panírmorzsánál és a lisztnél igazából tényleg mindegy, hogy mit használunk, de a legropogósabb a panko morzsától lesz.
Rántott csirke
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Először lisztbe, majd a kevés sóval felvert tojásba, utána pedig zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. Krumplipürével tálaljuk.
Tipp: Ha a tojást ki szeretnénk váltani, csicseriborsólisztet keverjük ki vízzel, hagyjuk állni 5 percet, és ha tojás állagú, akkor tojás helyett abban forgassuk meg a húst. Értelemszerűen, ha sűrűbb vagy hígabb lenne a massza, a liszttel vagy vízzel tudunk rajta állítani.
Rántott karaj
A tejben elkeverjük a fokhagymát, és ebbe rakjuk a hússzeleteket sütés előtt 1 nappal.
A maradék száraz kenyeret egy aprítógépben lezúzzuk, és ízlés szerint összekeverjük a magokkal. A húst lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, kevés sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. 160 fokos, bő olajban sütjük oldalanként 2-3 percet, majd magasabb hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük és savanyúsággal tálaljuk.
Rántott borjú
A húst sózzuk, és legalább 1 napig hagyjuk állni. Ezután beleforgatjuk lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. 2 cm magas olajban sütjük közepes hőfokon. Kiszedjük egy papírtörlőre, és friss, ecetes, olívaolajos zöldsalátával tálaljuk.
Ha tetszett a 3 tuti rántott hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!