Hirdetés
Karácsonyi menü

A házi tortilla és fajitas készítés összes titka

Hozzávalók

A tortillához

375 g liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
250 ml langyos víz
80 ml olaj
liszt a nyújtáshoz

 A paradicsom salsához

2 db paradicsom
4 - 5 db koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
1 db chilipaprika
1 csokor friss koriander (szára is)
½ db lime frissen facsart leve
bors
2 gerezd fokhagyma

 A guacamoléhoz

1 db nagy érett avokádó
0.25 fej vöröshagyma
½ db lime frissen facsart leve
1 kis csokor koriander (szára is)
kevés só

A fajitashoz

400 g csirkemellfilé
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt koriander mag
1 tk őrölt római kömény
2 ek olaj
½ db lime frissen facsart leve
bors
4 gerezd fokhagyma
½ db narancs frissen facsart leve
3 ek étolaj
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
2 db jalapeno paprika
2 fej lilahagyma
2 ek olaj

 A tálaláshoz

jégsaláta
tejföl
reszelt cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A házi tortilla és fajitas készítés összes titka

Népszerű tévhit, hogy ha van amit tényleg nem érdemes otthon elkészíteni, akkor az a tortilla. Mert úgyis száraz és törékeny lesz, minek hát bénázni vele, amikor a boltban tökéletes tortillákat lehet kapni? Hatalmas tévedés!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

A tortillához

375 g liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
250 ml langyos víz
80 ml olaj
liszt a nyújtáshoz

 A paradicsom salsához

2 db paradicsom
4 - 5 db koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
1 db chilipaprika
1 csokor friss koriander (szára is)
½ db lime frissen facsart leve
bors
2 gerezd fokhagyma

 A guacamoléhoz

1 db nagy érett avokádó
0.25 fej vöröshagyma
½ db lime frissen facsart leve
1 kis csokor koriander (szára is)
kevés só

A fajitashoz

400 g csirkemellfilé
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt koriander mag
1 tk őrölt római kömény
2 ek olaj
½ db lime frissen facsart leve
bors
4 gerezd fokhagyma
½ db narancs frissen facsart leve
3 ek étolaj
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
2 db jalapeno paprika
2 fej lilahagyma
2 ek olaj

 A tálaláshoz

jégsaláta
tejföl
reszelt cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

Egy tökéletes recept és néhány apró trükk alkalmazásával a bolti verzióknál százszor finomabb végeredményt kapunk – állományjavítók nélkül. És innentől kezdve a fantáziánkra van bízva, hogy mit kezdünk a friss, házi tortillánkkal: készülhet belőle quesadilla, huevos rancheros, burrito, de mártogathatjuk szimplán guacamoléba, vagy összedobhatjuk hozzá a világ legfinomabb fajitasát. Mi ezt csináltuk, nézzétek a videót és próbáljátok ki a receptet!

 A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastag koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat – a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortillákat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.

 A salsához az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.

 A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, a húsát tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a nagyon finomra, majdnem krémesre, vágott hagymát,  a lime levét, a finomra aprított koriandert, megsózzuk és villával összetörtjük.

img_5249.jpg

 A fajitashoz a csirkemelleket megmossuk, szárazra tölröljük és csíkokra vágjuk. Tálba tesszük, füstölt paprikával, korianderrel, római köménnyel, lime levével, sóval, borssal fűszerezzük.  Hozzáadjuk az olajat és a krémesre zúzott fokhagymát. 10 percig pihenni hagyjuk.

 A paprikákat egyforma csíkokra vágjuk, a hagymát durvára szeleteljük. Egy (öntött vas) serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a húst. Magas lángon lepirítjuk, közben ráfacsarjuk fél narancs levét. Amikor kész, kiszedjük a serpenyőből. A serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat és rádobjuk a zöldségeket. Lepirítjuk őket, viszzatesszük a húst is, összeforgatjuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a húst és a szószokat a tortillába tesszük, adunk hozzá salátaleveleket, reszelt sajtot, ízlés szerint tejfölt. Feltekerjük és fogyasztjuk.

Ha még egy nagyon fűszeres, különleges vacsit kipróbálnátok, akkor csekkoljátok a csirke curry receptünket itt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások