Hirdetés
Karácsonyi menü

Bódítóan fűszeres csirke curry házi naannal

Hozzávalók

A naanhoz

1 ½ dl langyos víz
5 g élesztő
25 dkg liszt
50 g joghurt
½ ek só
1 csapott ek sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
3 gerezd finomra vágott fokhagyma

 A csirke curry-hez

6 db csirke felsőcomb
2 ek étolaj
1 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 ek sűrített paradicsom püré
1 tk mustármag
2 tk római kömény
2 tk koriander
1 tk kurkuma
2 tk garam massala
½ tk cayenne bors
½ tk csilipehely
20 dkg konzerv paradicsom
1 ½ dl tejszín
1 ½ l húsleves vagy alaplé
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bódítóan fűszeres csirke curry házi naannal

Szuperszínes és olyan ízgazdag, hogy egyből elfelejtitek, hogy a csirkehús milyen unalmas tud lenni. Vigyetek egy kis fűszert a hétköznapi vacsikba. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

A naanhoz

1 ½ dl langyos víz
5 g élesztő
25 dkg liszt
50 g joghurt
½ ek só
1 csapott ek sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
3 gerezd finomra vágott fokhagyma

 A csirke curry-hez

6 db csirke felsőcomb
2 ek étolaj
1 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 ek sűrített paradicsom püré
1 tk mustármag
2 tk római kömény
2 tk koriander
1 tk kurkuma
2 tk garam massala
½ tk cayenne bors
½ tk csilipehely
20 dkg konzerv paradicsom
1 ½ dl tejszín
1 ½ l húsleves vagy alaplé
bors
Bevásárlólistához adom

A vizet tálba öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzákeverjük a liszt felét, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, sót, sütőport és a maradék lisztet. Összegyúrjuk és amikor összeállt, meglocsoljuk 2 ek langyos olvasztott vajjal. Letakarjuk és 15 percig hagyjuk pihenni. olvasztott vajjal bekent deszkán átgyúrjuk és újabb 15 percig pihentetjük letakarva. Amikor a felülete szép fényes, a tészta pedig ruganyos, 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán az egyiket könnycsepp alakúra és nagyon vékonyra – 2-3 mm – nyújtjuk. Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Óvatosan beletesszük a naant és gyorsan lefedjük. Kb. 3 percig sütjük így, amíg a felületén hólyagok keletkeznek, az alja pedig elkezd barnulni. Csipesszel óvatosan megforrdítjuk és a sült felületét bekenjük olvasztott vajjal. Előzőleg a vajba keverhetünk finomra aprított fokhagymát. További 1 percig sütjük, majd tányérra szedjük és kisütjük a többit is. Fogyasztásig letakarva tartjuk.

Curry:

A curry-hez a mustármagot, római köményt és a koriandert száraz lábosban addig pirítjuk, amíg illatozni és kicsit pattogni kezd. Kiszedjük és mozsárban porrá zúzzuk őket.

img_5488.JPG

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A lábosban, amiben kényelmesen elférnek a combok, felhevítünk 2 ek olajat és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Lepirítjuk., majd megfordítjuk és a másik oldalán is lepirítjuk, összesen kb. 8 perc. A húsokat kiszedjük a lábosból és félretesszük.

Egy hagymát finomra vágunk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük, a gyömbért lereszeljük és a lábosba tesszük. Puhára pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál sűrített paradicsomot és jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a maradék fűszert: kurkumát, garam massalát, csilit és cayenne borsot. Visszatesszük a húst is a lábosba, hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, közepesen erős láng felett kb. egy órát főzzük, amíg a mártás besűrűsödik és a hús leolvad a csontról. Amikor elkészült, a húst kiszedjük, a csirke bőrét leszedjük és kidobjuk, a mártást szűrőn átpasszírozzuk.

Friss naannal, gőzölt basmati rizzsel, görög joghurttal tálaljuk. A végén megszórjuk durvára vágott mentával és korianderrel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások