Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Adobo, az édes-savanyú mázas csirke

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirkemellfilé
2 ek barna cukor
5 ek szójaszósz
3 ek almaecet
2 cm-es friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db piros chili
1 fej vöröshagyma (nagy)

A répasalátához

2 szál sárgarépa
1 csokor friss koriander
1 db lime

A rizshez

150 g rizs
2 gerezd fokhagyma
2 marék friss spenót
1 ek olaj
só, bors

A díszítéshez

friss chili
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Adobo, az édes-savanyú mázas csirke

Édes-savanyú mázas csirke egy friss és brutál egyszerű répasalival tökéletes vacsora bármelyik nap! Maradjatok otthon a barátokkal a kínai gyorsétterem helyett, és villantsatok ezzel a kajával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirkemellfilé
2 ek barna cukor
5 ek szójaszósz
3 ek almaecet
2 cm-es friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 db piros chili
1 fej vöröshagyma (nagy)

A répasalátához

2 szál sárgarépa
1 csokor friss koriander
1 db lime

A rizshez

150 g rizs
2 gerezd fokhagyma
2 marék friss spenót
1 ek olaj
só, bors

A díszítéshez

friss chili
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

Egy keverőtálban a csirke pácolásához összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, almaecetet, reszelt gyömbért és fokhagymát és belerakjuk a nagy kockákra vágott csirkemellet. Amíg megcsináljuk a köreteket, hagyjuk a húst állni benne.

A rizshez az olajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rárakjuk a rizst, ami ha kifehéredett,  felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. A legvégén belekeverjük a spenótot és tálalásig lefedjük.

A répasalihoz a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, megszórjuk felaprított korianderrel, ráfacsarjuk fél lime levét és összekeverjük. A csirkét kiszedjük a pácból és 2 ek olajon megpirítjuk kb. 5-6 percig (a pácot megtartjuk). Ezután kiszedjük a serpenyőből, és ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt vöröshagymát és chilit. Miután kicsit összeesett, belerakjuk a húst a páccal együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg az egész el nem kezd karamellizálódni. A húst a rizzsel és a répasalival tálaljuk.

Ha tetszett az adobo csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások