Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 32 db csirkeszárny (kb. 3 kg)
- 2 ek olaj
- só
- 6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
- 100 ml almalé
A BBQ szószhoz
- 900 ml almalé
- 120 ml juharszirup
- 2 ek almaecet
- 180 g ketchup
- 1 ek mustár
- 6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
- 1 tk füstaroma (folyékony füst)
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 32 db csirkeszárny (kb. 3 kg)
- 2 ek olaj
- só
- 6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
- 100 ml almalé
A BBQ szószhoz
- 900 ml almalé
- 120 ml juharszirup
- 2 ek almaecet
- 180 g ketchup
- 1 ek mustár
- 6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
- 1 tk füstaroma (folyékony füst)
A BBQ csirkeszárny nagyon népszerű télen-nyáron! Az elkészítéséhez a csirkeszárnyakat elfelezzük, összeforgatjuk az olajjal, majd alaposan megsózzuk, és összekeverjük a frissen őrölt fűszerkeverékkel. Sütőpapírral borított tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk az almalével, és 160 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
A szószhoz az almalevet egy gyorsforralóban, erős lángon sziruposra redukáljuk kb. 30 perc alatt, majd belekeverjük a juharszirupot, az almaecetet, a ketchupot és a mustárt, beleőröljük fűszerkeveréket is, és 5-6 perc alatt összeforraljuk.
Belekeverjük a folyékony füstöt, összeforgatjuk a csirkeszárnyakkal, majd 200 fokra emeljük a sütési hőmérsékletet, és 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 80 perc
A fűszerkeveréket itt tudjátok megvásárolni.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!