Hirdetés

Almás-juharszirupos BBQ csirkeszárnyak

Hozzávalók

8
főre
+

A csirkeszárnyhoz

Hozzávaló kipipálva
32 db csirkeszárny (kb. 3 kg)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
100 ml almalé

A BBQ szószhoz

Hozzávaló kipipálva
900 ml almalé
Hozzávaló kipipálva
120 ml juharszirup
Hozzávaló kipipálva
2 ek almaecet
Hozzávaló kipipálva
180 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
1 ek mustár
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstaroma (folyékony füst)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-juharszirupos BBQ csirkeszárnyak

Kevés olyan embert ismerek, aki egy ilyen csirkeszárnyra nemet mondana, és ezzel a fűszerkeverékkel egy BBQ szószt főzni is gyerekjáték.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A csirkeszárnyhoz

Hozzávaló kipipálva
32 db csirkeszárny (kb. 3 kg)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
100 ml almalé

A BBQ szószhoz

Hozzávaló kipipálva
900 ml almalé
Hozzávaló kipipálva
120 ml juharszirup
Hozzávaló kipipálva
2 ek almaecet
Hozzávaló kipipálva
180 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
1 ek mustár
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 tekerés SK San Antonio BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstaroma (folyékony füst)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A BBQ csirkeszárny nagyon népszerű télen-nyáron! Az elkészítéséhez a csirkeszárnyakat elfelezzük, összeforgatjuk az olajjal, majd alaposan megsózzuk, és összekeverjük a frissen őrölt fűszerkeverékkel. Sütőpapírral borított tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk az almalével, és 160 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

A szószhoz az almalevet egy gyorsforralóban, erős lángon sziruposra redukáljuk kb. 30 perc alatt, majd belekeverjük a juharszirupot, az almaecetet, a ketchupot és a mustárt, beleőröljük fűszerkeveréket is, és 5-6 perc alatt összeforraljuk.

Belekeverjük a folyékony füstöt, összeforgatjuk a csirkeszárnyakkal, majd 200 fokra emeljük a sütési hőmérsékletet, és 20 perc alatt készre sütjük.

almas-juharszirupos-bbq-csirkeszarnyak

Elkészítési idő: 80 perc

A fűszerkeveréket itt tudjátok megvásárolni.

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?