Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
600 g ALDI Húsmester csirkemell
só, bors
2 ek olaj
4 db sárgabarack
150 g ementáli sajt

A körethez

1 ek olaj
300 g rizs
só, bors
1 db piros kaliforniai paprika

A szószhoz

50 g szeletelt mandula
200 g majonéz
2 ek méz
1 db lime leve
1 tk füstölt pirospaprika
1 mk Cayenne-bors
1 mk gyömbérpor
1 mk színes bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barackos csirkemell kaliforniai paprikás rizzsel

Ha nyár, akkor semmiképp sem szabad megfeledkeznünk a gyümölcsökről, jelen esetben a barackról. Az édes-sós ízkombináció kedvelőinek szól ez a recept, amely ráadásul még gyors is lesz, szóval kezdjünk is bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g ALDI Húsmester csirkemell
só, bors
2 ek olaj
4 db sárgabarack
150 g ementáli sajt

A körethez

1 ek olaj
300 g rizs
só, bors
1 db piros kaliforniai paprika

A szószhoz

50 g szeletelt mandula
200 g majonéz
2 ek méz
1 db lime leve
1 tk füstölt pirospaprika
1 mk Cayenne-bors
1 mk gyömbérpor
1 mk színes bors
Bevásárlólistához adom

A szószhoz lepirítjuk a mandulát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük.

A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, alaposan lepirítjuk az olajon, majd felszeleteljük a barackot, beterítjük vele a csirkék már megpirult, felső oldalát, végül sajtot szeletelünk rá, és légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon készre főzzük, úgy, hogy az utolsó öt percben hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát.

Ha tetszett a barackos csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások