Hozzávalók
A töltelékhez
- 500 g darált marhahús
- 1 nagy csipet só, bors
- 150 g paradicsomszósz
- 400 g bab (konzerv)
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk római kömény
- pár csepp chiliszósz
A salsához
- 2 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csomag tortillalap
- 200 g reszelt cheddar
A tálaláshoz
- 1 doboz tejföl (nagy doboz)
Hozzávalók
A töltelékhez
- 500 g darált marhahús
- 1 nagy csipet só, bors
- 150 g paradicsomszósz
- 400 g bab (konzerv)
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk római kömény
- pár csepp chiliszósz
A salsához
- 2 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csomag tortillalap
- 200 g reszelt cheddar
A tálaláshoz
- 1 doboz tejföl (nagy doboz)
Egy forró serpenyőben, kevés olaj alatt elkezdjük pirítani a marhahúst, majd pár perc után jöhet hozzá a só, bors, és a paradicsomszósz. Átkeverjük a húst és hozzáadjuk a babot, füstölt pirospaprikát, római köményt és a chiliszószt. A salsához félbevágjuk a paradicsomokat és a lilahagymával, friss korianderrel, olívaolajjal, sóval és borssal együtt lezúzzuk. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá a sajt. Mindeközben rakjunk fel egy nagy adag olajat, hogy felmelegedhessen.
A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezzel becsomagolva a tortillát és ahhoz, hogy ne nyíljon szét, fogpiszkálóval összetűzzük őket. 175 C-ra felmelegített olajban, pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy nagy evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk.