Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

Hozzávalók

4
főre
+

A cigánypecsenyéhez

600 g (4 szelet-) sertéstarja
120 g füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk durvára őrölt bors
1 tk pirospaprika
2 tk dijoni mustár
3 ek étolaj
1 csapott ek só

A hagymás tört krumplihoz

1 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
6 - 8 gerezd fokhagyma
100 ml víz
80 - 100 ml olaj
só, bors
1 ek pirospaprika
1 tk majoranna
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

A cigánypecsenyének egyszerűen nem tudunk ellenállni. Lehet, hogy nem a legideálisabb randikaja, de minden egyéb alkalomra tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A cigánypecsenyéhez

600 g (4 szelet-) sertéstarja
120 g füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk durvára őrölt bors
1 tk pirospaprika
2 tk dijoni mustár
3 ek étolaj
1 csapott ek só

A hagymás tört krumplihoz

1 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
6 - 8 gerezd fokhagyma
100 ml víz
80 - 100 ml olaj
só, bors
1 ek pirospaprika
1 tk majoranna
Bevásárlólistához adom

A zúzott fokhagymát, a borsot, sót, pirospaprikát, mustárt és az olajat összekeverjük. A hússzeleteket egy húslapítóval, vagy egy nehezebb lábassal kilapítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és legalább egy órára hűtőbe tesszük (de akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk). Sütés előtt egy órával kivesszük a húst.

A szalonnából vastag csíkokat vágunk, és centinként beirdaljuk. Forró serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, alacsony lángon, kb. percenként megfordítva. A kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, gyakran forgatva, míg szép pirosra sülnek.

A krumplikat meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a majorannát.

Ha elfőtt a folyadék, a még forró krumplit rádobjuk a hagymás alapra, majd szétnyomkodjuk a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig még együtt pirítjuk. A sült tarjára fektetjük a ropogós szalonnát és a hagymás krumplival tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások