Hirdetés

Cigánypecsenye hasábburgonyával

Hozzávalók

2
főre
+

Az uborkasalátához

1 db kígyóuborka
2 tk ecet
1 gerezd fokhagyma
175 g tejföl

A hasábburgonyához

600 g krumpli
1 l olaj

A húshoz

4 szelet tarja (kb. 400 g)
só, bors
3 ek liszt
1 mk pirospaprika
kb. 30 ml olaj
4 szelet szalonna

A fokhagymás olajhoz

kb. 50 ml olaj
4 - 5 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cigánypecsenye hasábburgonyával

Ha étteremben járok, és nem tudom eldönteni, mit is egyek, de szerepel az étlapon a cigánypecsenye, akkor a kérdés eldőlt. Persze szigorúan csak akkor, ha a ‘milyen húsból készítitek’ kérdésemre tarja a válasz. Karajból meg inkább készüljön rántott hús.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

Az uborkasalátához

1 db kígyóuborka
2 tk ecet
1 gerezd fokhagyma
175 g tejföl

A hasábburgonyához

600 g krumpli
1 l olaj

A húshoz

4 szelet tarja (kb. 400 g)
só, bors
3 ek liszt
1 mk pirospaprika
kb. 30 ml olaj
4 szelet szalonna

A fokhagymás olajhoz

kb. 50 ml olaj
4 - 5 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az uborkát egy mandolinnal vagy egy éles késsel kb. 3 mm vastagságúra szeleteljük, majd lesózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A krumplit kb. 1 cm széles hasábokra vágjuk, majd sütésig félretesszük.

A húst enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd a hússzeleteket megforgatjuk benne. Olajat teszünk a serpenyőbe, majd közepesen erős lángon a hús mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt megpirítjuk benne, majd kivesszük.

A serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170 fokra, beletesszük a hasábokra vágott krumplit, és a krumplik tetejére tesszük a korábban lesütött húst is, majd lefedjük, hogy a gőzben még omlósabbá váljon a hús.

Míg sül a krumpli és a hús, a szalonnából kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd 1 centinként bevágjuk a bőréig, és egy száraz serpenyőben kisütjük a zsírját. Ha megpirult a krumpli, egy konyhai papírtörlőre szedjük a húst és a krumplit, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.

Visszatérünk a salátához, és alaposan kinyomkodjuk az uborkából a levet, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az ecetet, a zúzott fokhagymát és belekeverjük a tejfölt is.

A fokhagymás olajhoz az olajba fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk a fokhagymát, vagy ha van otthon mozsár, akkor azzal is krémesíthetjük a hagymát.

Kis tálkába szedjük az uborkasalátát. Tányérra szedjük a burgonyát, rátesszük a húst, amit megkenünk a fokhagymás olajjal, majd az egészet megkoronázzuk a sült szalonnával, amit megszórunk egy kevés pirospaprikával.

cigánypecsenye hasábburgonyával
Cigánypecsenye hasábburgonyával

Ha tetszett a cigánypecsenye hasábburgonyával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Szűzpecsenye lecsós burgonyával

Sarkadi pecsenye

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?