Hirdetés

Citromos-fehérboros csirkeragu

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
500 g csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 levél friss zsálya
300 ml alaplé
60 ml fehérbor
1 db citrom
120 g vaj
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos-fehérboros csirkeragu

A friss zsályánál kevés jobb zöldfűszer létezik, pláne hogy ennél a receptnél egy kis parmezánnal és fehérborral egészül ki. Mindhárom dolog szuper alapanyag, így aztán persze az ezekből készült kaja is nagyon király lesz!:)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
500 g csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 levél friss zsálya
300 ml alaplé
60 ml fehérbor
1 db citrom
120 g vaj
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet felkockázzuk, az olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplé felével (vagy vízzel). Addig pótolgatjuk az elfőtt folyadékot, amíg a hús megpuhul, majd felöntjük a fehérborral, és belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét, majd érdemes kóstolni), majd 5 percig forraljuk.

Hozzáadjuk darabokban a vajat, majd ha az felolvadt, a parmezánt is belereszeljük. Alacsony lángon addig forraljuk, míg a parmezán felolvad, ha kell, még utólag sózzuk, borsozzuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Citromos-fehérboros csirkeragu

Ha tetszett a Citromos-fehérboros csirkeragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások