Hozzávalók
- 2 db fél csirkemellfilé
- só, bors
- 20+20 g vaj
- 1 fej mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 2 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 10 - 12 db főtt újburgonya
- 50 ml víz
Hozzávalók
- 2 db fél csirkemellfilé
- só, bors
- 20+20 g vaj
- 1 fej mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml száraz fehérbor
- 2 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- 10 - 12 db főtt újburgonya
- 50 ml víz
A csirkemelleket egy sütőpapírra tesszük és sózzuk, borsozzuk. Ezután 20 gramm vajat egy serpenyőben elkezdünk olvasztani, majd beletesszük a húst és mindkét oldalát kérgesre sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Közben a mogyoróhagymát és a fokhagymákat felaprítjuk. A fokhagymát sózzuk és a kés lapjával összetörjük. A korábban használt serpenyőben lepirítjuk először a hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma is. Összekeverjük és hozzáöntjük a bort. Forralunk rajta egyet, majd beletesszük a sütőből kivett sült csirkemelleket és az egyik citrom levét ráfacsarjuk.
Ezután 20 gramm vajat a serpenyőbe dobunk és addig rázogatjuk a serpenyőt, amíg teljesen elolvad a vaj. A másik citromot felkarikázzuk, valamint a petrezselymet durvára vágjuk és mindkettőt a serpenyőbe tesszük. A főtt újburgonyákat is a hús mellé dobjuk, hozzáöntünk kevés vizet, megsózzuk, borsozzuk és összerázzuk az egészet.