Hozzávalók
A salátához
- 5 db csicsóka
- só, bors
- 2 ek olaj
- ½ db zöldalma
- 2 ek méz
- 1 ek fehér balzsamecet
- 1 tk mustár
- 150 g madársaláta
- 6 szem dió
- 80 g márványsajt
- 2 ek balzsamecetkrém
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 250 g corn flakes
- bő olaj a sütéshez
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával
Hozzávalók
A salátához
- 5 db csicsóka
- só, bors
- 2 ek olaj
- ½ db zöldalma
- 2 ek méz
- 1 ek fehér balzsamecet
- 1 tk mustár
- 150 g madársaláta
- 6 szem dió
- 80 g márványsajt
- 2 ek balzsamecetkrém
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 250 g corn flakes
- bő olaj a sütéshez
A corn flakes bundás csirke elkészítését a salival kezdjük: a csicsókákat megpucoljuk, megmossuk, négybe vágjuk, majd egy sütőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, majd az egészet átkeverjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a balzsamecetet és a mustárt, majd beleforgatjuk az almaszeleteket, és tálalásig félretesszük.
A húst hosszanti, vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül az enyhén megroppantott kukoricapehelybe forgatjuk. Ne törjük teljesen morzsalékossá, nem baj, ha maradnak benne egész szemek is. Bő, 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük a húst.
Tányérra szedjük a madársalátát, rátesszük a sült csicsókát, az enyhén lecsepegtetett almaszeleteket, a diót, rámorzsoljuk a márványsajtot, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és a csirkecsíkokkal tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!