Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

Hozzávaló kipipálva
5 db csicsóka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
½ db zöldalma
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek fehér balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
150 g madársaláta
Hozzávaló kipipálva
6 szem dió
Hozzávaló kipipálva
80 g márványsajt
Hozzávaló kipipálva
2 ek balzsamecetkrém

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
400 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
250 g corn flakes
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Szerintem nincs az a magyar ember, aki ne szeretné a kabátos húst. Ez az az étel, ami még a vegákat is képes egy pillanatra elbizonytalanítani. Hát még, ha zsemlemorzsa helyett kukoricapehellyel zárjuk a panírozást. Én már csak így készítem, már ha a gyerekeim nem dézsmálták meg reggelire az összes corn flakest. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

Hozzávaló kipipálva
5 db csicsóka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
½ db zöldalma
Hozzávaló kipipálva
2 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek fehér balzsamecet
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
150 g madársaláta
Hozzávaló kipipálva
6 szem dió
Hozzávaló kipipálva
80 g márványsajt
Hozzávaló kipipálva
2 ek balzsamecetkrém

A húshoz

Hozzávaló kipipálva
400 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
250 g corn flakes
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A corn flakes bundás csirke elkészítését a salival kezdjük: a csicsókákat megpucoljuk, megmossuk, négybe vágjuk, majd egy sütőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, majd az egészet átkeverjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Az alma magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a balzsamecetet és a mustárt, majd beleforgatjuk az almaszeleteket, és tálalásig félretesszük.

A húst hosszanti, vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül az enyhén megroppantott kukoricapehelybe forgatjuk. Ne törjük teljesen morzsalékossá, nem baj, ha maradnak benne egész szemek is. Bő, 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük a húst.

Tányérra szedjük a madársalátát, rátesszük a sült csicsókát, az enyhén lecsepegtetett almaszeleteket, a diót, rámorzsoljuk a márványsajtot, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és a csirkecsíkokkal tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc
corn flakes bundás csirke
Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több corn flakes bundás cucc:

Corn flakes bundás french toast

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?