Hozzávalók
- 2 db csirke alsócomb
- 2 db csirke felsőcomb
- 2 db csirkemellfilé
- só,bors
A paradicsomos alaphoz
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- ½ csokor koriander
- ½ csokor petrezselyem
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 50 g mazsola
- 1 db citrom
- 100 g vegyes olívabogyó
A fűszerkeverékhez
- 1 ek gyömbér
- 1 ek kardamom
- 1 ek szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 1 tk koriandermag
- 1 tk kurkuma
- 1 mk cayenne bors
- 1 csipet sáfrány
- 1 tk só
Hozzávalók
- 2 db csirke alsócomb
- 2 db csirke felsőcomb
- 2 db csirkemellfilé
- só,bors
A paradicsomos alaphoz
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- ½ csokor koriander
- ½ csokor petrezselyem
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 50 g mazsola
- 1 db citrom
- 100 g vegyes olívabogyó
A fűszerkeverékhez
- 1 ek gyömbér
- 1 ek kardamom
- 1 ek szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 1 tk koriandermag
- 1 tk kurkuma
- 1 mk cayenne bors
- 1 csipet sáfrány
- 1 tk só
A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, utána félretesszük. A maradék csirkezsíron a durvára darabolt hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd ráöntjük a hámozott paradicsomot, a mazsolát, az olívabogyót, a nyolcadolt citromot, a csicseriborsót, és alaposan elkeverjük.
A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a paradicsomos alapba szórjuk, az apróra vágott petrezselymet és koriandert is belekeverjük, és 5-8 percig rotyogtatjuk.
Egy megfelelő méretű tepsibe öntjük a serpenyő tartalmát, ráültetjük a csirkerészeket bőrrel felfelé, alufóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül sütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Utána a fóliát eltávolítjuk és 10-15 perc alatt felső grillfokozaton megpirítjuk a bőrét, és készen is vagyunk!
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!