Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db csirke alsócomb
2 db csirke felsőcomb
2 db csirkemellfilé
só,bors

A paradicsomos alaphoz

2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g hámozott paradicsom (konzerv)
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
400 g csicseriborsó (konzerv)
50 g mazsola
1 db citrom
100 g vegyes olívabogyó

A fűszerkeverékhez

1 ek gyömbér
1 ek kardamom
1 ek szerecsendió
1 tk fahéj
1 tk kínai ötfűszer keverék
1 tk koriandermag
1 tk kurkuma
1 mk cayenne bors
1 csipet sáfrány
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csicseriborsós marokkói csirke

Imádunk a világ különböző tájairól inspirálódni, hogy minél színesebb kajákat mutathassunk nektek. Most itt van egy perfekt marokkói kaja, amihez elég egy serpenyő és egy sütőtál!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db csirke alsócomb
2 db csirke felsőcomb
2 db csirkemellfilé
só,bors

A paradicsomos alaphoz

2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
400 g hámozott paradicsom (konzerv)
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
400 g csicseriborsó (konzerv)
50 g mazsola
1 db citrom
100 g vegyes olívabogyó

A fűszerkeverékhez

1 ek gyömbér
1 ek kardamom
1 ek szerecsendió
1 tk fahéj
1 tk kínai ötfűszer keverék
1 tk koriandermag
1 tk kurkuma
1 mk cayenne bors
1 csipet sáfrány
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, utána félretesszük. A maradék csirkezsíron a durvára darabolt hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, majd ráöntjük a hámozott paradicsomot, a mazsolát, az olívabogyót, a nyolcadolt citromot, a csicseriborsót, és alaposan elkeverjük.

A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a paradicsomos alapba szórjuk, az apróra vágott petrezselymet és koriandert is belekeverjük, és 5-8 percig rotyogtatjuk.

Egy megfelelő méretű tepsibe öntjük a serpenyő tartalmát, ráültetjük a csirkerészeket bőrrel felfelé, alufóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül sütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Utána a fóliát eltávolítjuk és 10-15 perc alatt felső grillfokozaton megpirítjuk a bőrét, és készen is vagyunk!

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások