Hozzávalók
- 8 csirke felsőcomb
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- fél szál répa (50 g)
- 1 ág friss rozmaring
- 100 ml fehérbor
- 1 db kockázott paradicsomkonzerv (400 g-os kiszerelés)
- 200 - 250 ml víz
- 15 db fekete, magozott olívabogyó
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 8 csirke felsőcomb
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- fél szál répa (50 g)
- 1 ág friss rozmaring
- 100 ml fehérbor
- 1 db kockázott paradicsomkonzerv (400 g-os kiszerelés)
- 200 - 250 ml víz
- 15 db fekete, magozott olívabogyó
- 1 csokor friss petrezselyem
A csirke cacciatore elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál olajon mindkét oldalát 5-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Kiszedjük, a maradék olajat ráöntjük és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott rozmaringgal.
Felöntjük a borral, és ha elpárolgott, ráöntjük a paradicsomot, vizet, felforraljuk, belerakjuk a húst, és közepes hőmérsékleten, lefedve fél órát pároljuk, belerakjuk az olívabogyót, majd fedő nélkül további 30 percet főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és kész is.
Elkészítési idő: 80 perc
Idén nyáron sem kell mellőznötök az SK nyári magazinját, 85 kipróbált recept gondoskodik arról, hogy egy percig se unatkozzatok a konyhában! A megszokott Felzabáltuk mellékletet is megtaláljátok a magazinban, 116 balatoni és olaszos budapesti hely várja, hogy ti is teszteljétek!
A magazint megtaláljátok a webshopban, a könyvesboltokban, az újságosoknál, és a benzinkutakon, úgyhogy keressétek mindenhol is!