Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell (4 szeletre vágva)
só, bors
30 g parmezán
200 g mozzarella

A marinara szószhoz

3 - 4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
400 g hámozott paradicsom
150 - 200 ml víz
só, bors
1 tk balzsamecet
(parmezánhéj)
1 csokor friss bazsalikom

A panírozáshoz

2 db tojás
só, bors
teljes kiőrlésű liszt
panko morzsa
20 g parmezán
1 db citrom héja

A salihoz

80 g friss rukkola
20 g parmezán
50 ml olívaolaj
25 ml balzsamecet
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirke parmigiana parmezános rukkolasalátával

Egyértelműen ez a kedvenc olasz, húsos ételem! Tökéletes rántott csirke, egy ütős pariszósz, sütőben sütve mozzarellával és parmezánnal, áhh! Nem lehet leállni vele! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell (4 szeletre vágva)
só, bors
30 g parmezán
200 g mozzarella

A marinara szószhoz

3 - 4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
400 g hámozott paradicsom
150 - 200 ml víz
só, bors
1 tk balzsamecet
(parmezánhéj)
1 csokor friss bazsalikom

A panírozáshoz

2 db tojás
só, bors
teljes kiőrlésű liszt
panko morzsa
20 g parmezán
1 db citrom héja

A salihoz

80 g friss rukkola
20 g parmezán
50 ml olívaolaj
25 ml balzsamecet
só, bors
Bevásárlólistához adom

Egy gyorsforralóban a mártáshoz felmelegítjük az olajat. Belerakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre párolódott, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kicsit lepirítjuk. Ezután rárakjuk a hámozott paradicsomot és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk balzsamecettel. Belerakjuk a bazsalikom felaprított szárát és a parmezán héját. Ezután fél óráig rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket.

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk Cayenne-borssal. A panírozáshoz a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A panko morzsába belereszeljük a parmezánt, a citromhéjat, és hagyományos módon panírozunk: először teljes kiőrlésű lisztbe, utána tojásba, majd a panko morzsába forgatjuk a húst. Ezután egy serpenyőbe 1 cm olajat öntünk, és közepes hőmérsékletűre hevítjük, majd aranybarnára sütjük benne a csirkét. Kivesszük egy papírtörlőre, majd egy kiolajozott tepsire rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A salihoz összerázzuk egy üvegben az olajat és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt összeforgatjuk a rukkolával. Ráreszeljük a parmezánt és a megsült húsokat a salival tálaljuk.

Ha tetszett a csirke parmigiana receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások