Hirdetés

Csirkemell sajtos bundában, spárgával

Hozzávalók

2
főre
+
1 csokor zöldspárga
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
1 ek olaj
1 ek citromlé
só, bors
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

A csirkéhez

500 g csirkemell
300 g liszt+3 ek liszt
1 tk sütőpor
2 db tojás
100 ml víz
100 ml tej
1 tk só
200 g gouda sajt
200 g füstölt sajt
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkemell sajtos bundában, spárgával

Sajt, sajt, sajt. Most egy csirke bundájában landolt, ami mellé egy tényleg frissítő spárga készült! Ez a kedvenc tavaszi receptem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 csokor zöldspárga
1 kis csokor friss bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
1 ek olaj
1 ek citromlé
só, bors
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

A csirkéhez

500 g csirkemell
300 g liszt+3 ek liszt
1 tk sütőpor
2 db tojás
100 ml víz
100 ml tej
1 tk só
200 g gouda sajt
200 g füstölt sajt
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk 3 evőkanál lisztben. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, vizet, tejet, sót. Csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport. Apró lyukú reszelővel belereszeljük a sajtokat. Óvatosan beleforgatjuk a húsokat, ha kell, kézzel rásegítünk, hogy teljesen rátapadjon. Közepes hőfokú bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük.

A spárga fás végeit letörjük, a többit nagyobb darabokra vágjuk és forró lobogó vízbe dobjuk 3-4 percre. Leszűrjük és hideg vízben kihűtjük. Egy tálban az olajat összekeverjük egy kevés sóval, borssal, reszelt fokhagymával, citromlével és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. Ebbe forgatjuk bele a spárgát és a hús mellé tálaljuk.

Csirkemell sajtos bundában

Ha tetszett a csirkemell sajtos bundában receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások