Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Csirkés giambotta

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirke felsőcomb
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom
2 tk sűrített paradicsom
400 g krumpli
400 ml víz
2 nagy cukkini
1 csokor friss bazsalikom
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkés giambotta

Brutál egyszerű, olasz csirkés egytálétel a giambotta, ami 45-50 perc alatt összedobható. A zöldségeket variálhatjuk szinte bárhogy, de ezek a tipikus, alap olasz zöldségek, ami amúgy nálunk is legtöbbször megtalálható.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirke felsőcomb
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom
2 tk sűrített paradicsom
400 g krumpli
400 ml víz
2 nagy cukkini
1 csokor friss bazsalikom
30 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy nagy lábasban az olajon, oldalanként 3-3 perc alatt, közepes hőfokon lepirítjuk, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és ha összeesett a paradicsom akkor rárakjuk a sűrített paradicsomot. Belekeverjük az apróra vágott krumplit és pár perc pirítás után felöntjük a vízzel.

Ha felforrt, levesszük alacsonyra a lángot és visszarakjuk a combokat. Lefedjük és 20 perc után belerakjuk a kockákra vágott cukkinit. Addig rotyogtatjuk tovább, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha kész, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, ecetet és belereszeljük a parmezánt. Friss kenyérrel vagy csak önmagában tálaljuk.

Csirkés giambotta

Ha tetszett a csirkés giambotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások