Húsételek

Dubarrycsirkemell

Dubarry csirkemell

Hozzávalók
500 g
csirkemell
só, bors
4 ek
olaj
0.5 fej
karfiol
(250 g)
200 g
reszelt gouda sajt
A besamelhez
40 g
liszt
400 ml
tej
só, bors
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
főtt rizs
40 g
vaj

Elkészítés

Dubarry csirkemell - ez aztán egy igazi kedvenc. A csirkemellet egyforma vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 2 ek olajon egy közepesen magas serpenyőben, oldalanként 3 perc alatt körbepirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Amíg a karfiol sül, a besamelhez a vajat egy gyorsforralóban közepes lángon felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, és kevergetve csomómentesre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.

A csirkemellszeleteket egy tepsire rakjuk, rápakoljuk a sült karfiolt, rárakjuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 60 perc
Dubarry csirkemell, a karfiolos csirkék sztárja
Dubarry csirkemell, a karfiolos csirkék sztárja (Fotó: Street Kitchen)

Nem csak a csirkemellnek áll jól a karfiol:

Karfiolsteak sajtszósszal

Tárkonyos karfiolkrémleves kapris-diós kápialinguinivel

Szezámmagos édes-savanyú karfiol

www.streetkitchen.hu

A Dubarry csirkemell egy komplex, viszonylag klasszikus étel, és ha főzés helyett bedobjátok a karfiolt pár percre a sütőbe, csodás ízeket tudtok elérni.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csirkemell
só, bors
4 ek
olaj
0.5 fej
karfiol
(250 g)
200 g
reszelt gouda sajt
A besamelhez
40 g
liszt
400 ml
tej
só, bors
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz
főtt rizs
40 g
vaj

Dubarry csirkemell - ez aztán egy igazi kedvenc. A csirkemellet egyforma vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 2 ek olajon egy közepesen magas serpenyőben, oldalanként 3 perc alatt körbepirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Amíg a karfiol sül, a besamelhez a vajat egy gyorsforralóban közepes lángon felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, és kevergetve csomómentesre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.

A csirkemellszeleteket egy tepsire rakjuk, rápakoljuk a sült karfiolt, rárakjuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 60 perc
Dubarry csirkemell, a karfiolos csirkék sztárja
Dubarry csirkemell, a karfiolos csirkék sztárja (Fotó: Street Kitchen)

Nem csak a csirkemellnek áll jól a karfiol:

Karfiolsteak sajtszósszal

Tárkonyos karfiolkrémleves kapris-diós kápialinguinivel

Szezámmagos édes-savanyú karfiol

Ha tetszett a Dubarry csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept