Hozzávalók
A kápialinguinihez
- 6 db kápia paprika
- 20 g kapribogyó
- ½ tk füstölt paprika
- 1 csokor snidling
- só, bors
- 2 ek balzsamecet
- 60 g dió
A leveshez
- 1 kg karfiol
- 4 gerezd fokhagyma
- 180 g hagyma
- 30 g kókuszolaj
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- só, bors
- 3 ek tárkonyecet
- 1 csokor friss tárkony
Hozzávalók
A kápialinguinihez
- 6 db kápia paprika
- 20 g kapribogyó
- ½ tk füstölt paprika
- 1 csokor snidling
- só, bors
- 2 ek balzsamecet
- 60 g dió
A leveshez
- 1 kg karfiol
- 4 gerezd fokhagyma
- 180 g hagyma
- 30 g kókuszolaj
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- só, bors
- 3 ek tárkonyecet
- 1 csokor friss tárkony
A kápia paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-45 perc alatt szinte teljesen feketére sütjük. Ezután kiszedjük egy tálba, amit 10-15 percre lefedünk, hogy a gőz alatt felpuhuljanak.
Eltávolítjuk a paprikák héját és magját, hogy csak a húsa maradjon. Hosszában 3-4 mm vastag szálakat vágunk belőle, ízesítjük finomra aprított kapribogyóval, füstölt paprikával, snidlinggel, sóval, borssal, balzsamecettel, és rászórjuk a durvára vágott diót.
A karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát félfőre, a fokhagymát szeletekre vágjuk, majd a kókuszolajon, egy fazékban 10-15 perc alatt közepes/magas hőfokon megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a zöldség teljesen megpuhul (nagyjából 20-30 perc).
Turmixgépbe szedjük a puha zöldséget a lével, krémesre pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a tárkonyecetet, és megszórjuk az aprított tárkonnyal. Szedünk a tányérba a kápialinguiniből, pár szál snidlinggel díszítjük, és a levessel fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a tárkonyos karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Fitt és mesés ételek a Street Kitchen oldaláról:
Királydurbincs langyos kápiasalátával, rakott burgonyával
„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 70 g
Kalória: 941 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 15.81 g
Szénhidrát: 54.2 g
Zsír: 70.1 g
Kalória: 941.14 kcal