Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g szeletelt ananász
- olaj
- só, bors
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 mk őrölt fehér bors
- 100 g rizsliszt
A rizshez
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- 1 tk só
Az édes-savanyú szósz
- 3 ek barna cukor
- 2 ek ketchup
- 2 ek sötét szójaszósz
- 3 ek borecet
- 80 ml ananász- vagy almalé
- 2 tk keményítő
- 2 csipet kínai ötfűszer keverék
- ½ db lime leve
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g szeletelt ananász
- olaj
- só, bors
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 mk őrölt fehér bors
- 100 g rizsliszt
A rizshez
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- 1 tk só
Az édes-savanyú szósz
- 3 ek barna cukor
- 2 ek ketchup
- 2 ek sötét szójaszósz
- 3 ek borecet
- 80 ml ananász- vagy almalé
- 2 tk keményítő
- 2 csipet kínai ötfűszer keverék
- ½ db lime leve
A rizst átmossuk és egy lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon lefedve főzzük. Ha az összes vizet nagyjából felszívta, elzárjuk és rajta hagyjuk a fedőt kb. még 10 percig, így nem fog összeragadni. A csirkét felkockázzuk és a szójaszósszal, a fokhagymával és a fehér borssal bepácoljuk kicsit.
A szószhoz a keményítőt egy tálban elkeverjük az ananászlével, majd az összes többi hozzávalóval elvegyítjük. A bepácolt csirkemellet megforgatjuk a rizslisztben, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt ananászt és hagymát, majd tovább pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az előzőleg bekevert édes-savanyú szósszal és ha besűrűsödött az egész ragu, akkor még 2-3 percig főzzük. Ha kész, a főtt rizzsel kis tálkákba szedjük és ehetjük is.
Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!