Hirdetés

Édes-savanyú ananászos csirke

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g szeletelt ananász
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A csirkéhez

Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemell
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fehér bors
Hozzávaló kipipálva
100 g rizsliszt

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 g rizs
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só

Az édes-savanyú szósz

Hozzávaló kipipálva
3 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek ketchup
Hozzávaló kipipálva
2 ek sötét szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
3 ek borecet
Hozzávaló kipipálva
80 ml ananász- vagy almalé
Hozzávaló kipipálva
2 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
2 csipet kínai ötfűszer keverék
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édes-savanyú ananászos csirke

Már sokszor mondtam, hogy az ázsiai kajákat otthon is el tudjátok készíteni, és tényleg nem hazudtam! :P Ez a csirke fényévekkel jobb, mint az éttermi társai, mindenképpen próbáljátok ki! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
44
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
200 g szeletelt ananász
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A csirkéhez

Hozzávaló kipipálva
500 g csirkemell
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fehér bors
Hozzávaló kipipálva
100 g rizsliszt

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 g rizs
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
1 tk só

Az édes-savanyú szósz

Hozzávaló kipipálva
3 ek barna cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek ketchup
Hozzávaló kipipálva
2 ek sötét szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
3 ek borecet
Hozzávaló kipipálva
80 ml ananász- vagy almalé
Hozzávaló kipipálva
2 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
2 csipet kínai ötfűszer keverék
Hozzávaló kipipálva
½ db lime leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rizst átmossuk és egy lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon lefedve főzzük. Ha az összes vizet nagyjából felszívta, elzárjuk és rajta hagyjuk a fedőt kb. még 10 percig, így nem fog összeragadni. A csirkét felkockázzuk és a szójaszósszal, a fokhagymával és a fehér borssal bepácoljuk kicsit.

Az édes-savanyú csirke tálalása

A szószhoz a keményítőt egy tálban elkeverjük az ananászlével, majd az összes többi hozzávalóval elvegyítjük. A bepácolt csirkemellet megforgatjuk a rizslisztben, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt ananászt és hagymát, majd tovább pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az előzőleg bekevert édes-savanyú szósszal és ha besűrűsödött az egész ragu, akkor még 2-3 percig főzzük. Ha kész, a főtt rizzsel kis tálkákba szedjük és ehetjük is.

Az édes-savanyú csirke tálalása

Ha tetszett az édes-savanyú csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?