Hirdetés

Eperlekváros csirke fetás borsósalátával - működik!

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A csirkéhez

500 g csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
2 ek Hamé eperlekvár
2 ek sűrű balzsamecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

A körethez

300 g mirelit zöldborsó
50 g fetasajt
1 csokor friss petrezselyem (kicsi)
2 szál újhagyma
2 ek olívaolaj

A tálaláshoz

2 ek szeletelt mandula
Hirdetés

Eperlekváros csirke fetás borsósalátával - működik!

Mi most kipróbáltuk azt, amit lehet, hogy magatoktól nem mertetek volna: eperlekváros pácot csináltunk a csirkéhez, és borsópürével tálaltuk. Óriási találat lett, volt, aki azt mondta, hogy a hónap legjobb kajája - pedig higgyétek el, elég sokat eszünk itt bent. :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A csirkéhez

500 g csirkemellfilé
3 ek olívaolaj
2 ek Hamé eperlekvár
2 ek sűrű balzsamecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

A körethez

300 g mirelit zöldborsó
50 g fetasajt
1 csokor friss petrezselyem (kicsi)
2 szál újhagyma
2 ek olívaolaj

A tálaláshoz

2 ek szeletelt mandula

Egy keverőtálban az eperlekvárt, a balzsamecetet a fokhagymával, sóval, borssal, 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Ebbe a pácba rakjuk a felszeletelt csirkemellet és addig pihentetjük, amíg elkészül a köret.

A borsót forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jéghideg vízben lehűtjük. Egy keverőtálban összekeverjük a vékonyra szeletelt újhagymát, apróra vágott petrezselymet, morzsolt fetát, 2 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk és a borsót is belekeverjük.

Egy száraz serpenyőben a szeletelt mandulát lepirítjuk, kivesszük, majd ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon az előzőleg bepácolt csirkét megsütjük. A csirkét a mandulával megszórva, a fetás borsósalátával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások