Hirdetés
Karácsonyi menü

Frankfurti szelet

Hozzávalók

4 - 5
személyre
+
2 db sertésszűz (300-350 grammosak)
2 ek olaj
3 szelet füstölt szalonna
1 nagy tk paradicsompüré
4 - 5 levél kelkáposzta
4 szál virsli
1 fej kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors
½ mk majoranna
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Frankfurti szelet

Alapvetően azt gondolnánk, hogy kétféle ember létezik: aki szereti a kelkáposztát és aki nem. Na de van itt egy harmadik típus is, aki kizárólag a frankfurti szeletben fogadja el ezt a zöldséget...és milyen jól teszi, hiszen télen mi sem esik jobban, mint egy frankó frankfurti szelet…:P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
személyre
+
2 db sertésszűz (300-350 grammosak)
2 ek olaj
3 szelet füstölt szalonna
1 nagy tk paradicsompüré
4 - 5 levél kelkáposzta
4 szál virsli
1 fej kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors
½ mk majoranna
Bevásárlólistához adom

A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.

A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. Köretnek rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk mellé.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások