Hirdetés

Frankfurti szelet

Hirdetés

Frankfurti szelet

Alapvetően azt gondolnánk, hogy kétféle ember létezik: aki szereti a kelkáposztát és aki nem. Na de van itt egy harmadik típus is, aki kizárólag a frankfurti szeletben fogadja el ezt a zöldséget...és milyen jól teszi, hiszen télen mi sem esik jobban, mint egy frankó frankfurti szelet…:P
Hirdetés

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 2 sertésszűz (300-350 grammosak)
  • 2 ek olaj
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 1 nagy tk paradicsompüré
  • 4-5 levél kelkáposzta
  • 4 szál virsli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • só, bors
  • 1/2 mk majoranna
Fotó: Szilágyi Nóri

A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.

Fotó: Szilágyi Nóri

A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. Köretnek rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk mellé.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?