Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db egész malaclapocka
2 ek sűrített paradicsom
1 ek víz
2 - 3 ek só
3 tk durvára tört bors
3 tk őrölt kömény
3 tk fokhagymapor
3 tk kakukkfű
1 kocka (kb. 250 grammos) zsírszalonna
4 db közepes méretű édesburgonya

A gombamártáshoz

50 g vaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
250 g barna csiperkegomba
1 fej nagy fürt laskagomba
2 - 3 levél zsálya
2 ág kakukkfű (kicsi)
1 ág rozmaring
200 - 250 ml habtejszín
só, bors
Hirdetés

Grillezni télen?! Zé-féle egészben sült malaclapocka

Azt hittétek, hogy télen nem lehet grillezni? Hát dehogynem, sőt! Brutális kajákat lehet összedobni a hideg időben is. Próbáljátok ki ezt a malaclapockát, és hívjátok meg a haverokat is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 db egész malaclapocka
2 ek sűrített paradicsom
1 ek víz
2 - 3 ek só
3 tk durvára tört bors
3 tk őrölt kömény
3 tk fokhagymapor
3 tk kakukkfű
1 kocka (kb. 250 grammos) zsírszalonna
4 db közepes méretű édesburgonya

A gombamártáshoz

50 g vaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
250 g barna csiperkegomba
1 fej nagy fürt laskagomba
2 - 3 levél zsálya
2 ág kakukkfű (kicsi)
1 ág rozmaring
200 - 250 ml habtejszín
só, bors

A gázgrillt bekapcsoljuk 140-150 fokosra. A lapockát bekenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és az összes fűszerrel bedörzsöljük. A zsírszalonnát bevagdaljuk és a húsra ültetjük, a sütés alatt fél óránként átkenjük az olvadozó szalonnával a lapocka bőrét.

Az egészet 6 órán keresztül sütjük a gázgrill indirekt oldalán. Félidőben, a zsírszalonnával bekenjük az édesburgonyát is és azt is a grillre rakjuk. 5 óra után a grill direkt oldalára pakoljuk a gombákat, a pórét és a fokhagymát. Ezeket is alaposan lepirítjuk, majd kivesszük és nagyobb darabokra vágjuk.

 Egy serpenyőben a vaj felén aranybarnára pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, belerakjuk a maradék vajat és az egészet felhúzzuk a tejszínnel. Pár perc alatt összerottyantjuk. Az időközben omlósra sült húst megszabadítjuk a csontjától és felszeleteljük. A puhára sült édesburgonya héját bemetsszük, oldalról megnyomjuk kicsit, megpakoljuk a gombamártással, és a hús mellé kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások