A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A sült hagymához
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 200 g rizsliszt
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- bő étolaj a sütéshez
- só
A steakhez
- 2 szelet rib eye (200 g/szelet)
- só, bors
- 2 ek étolaj
- 50 g vaj
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 400 g fagyasztott dollárchips
Hagymás rostélyos recept a tavaszi magazinból
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A sült hagymához
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 200 g rizsliszt
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- bő étolaj a sütéshez
- só
A steakhez
- 2 szelet rib eye (200 g/szelet)
- só, bors
- 2 ek étolaj
- 50 g vaj
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 400 g fagyasztott dollárchips
A hagymás rostélyos recept első lépéseként a hagymát egy szeletelő segítségével minél vékonyabbra vágjuk. A lisztben elkeverjük a fokhagyma-granulátumot és beleforgatjuk a hagymakarikákat.
Egy serpenyőt szinte füstölésig melegítünk, a húst sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olajjal és oldalanként, a mérettől és a kívánt készültségi szinttől függően 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, átlocsoljuk kissé a habzó vajjal, majd kivesszük a serpenyőből és kb. 10 percig pihentetjük.
Amíg pihen a hús, a bő olajat kb. 170 fokra melegítjük, a hagymákról lerázzuk a felesleges lisztet és hirtelen, kb. 1 perc alatt kisütjük őket, majd megsózzuk. A krumplit szintén kisütjük a bő olajban.
A pihentetés után a húst felszeleteljük, rápakoljuk a ropogós hagymát és a dollárchipsszel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 10 perc
Ha tetszett a hagymás rostélyos recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!