Hirdetés

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsacombhoz

4 db kacsacomb
só, bors
3 ek liba- vagy sertészsír
2 ág rozmaring

A lilakáposzta-püréhez

1 fej lila káposzta (kisebb)
2 ek cukor
6 db aszalt szilva
2 - 3 db csillagánizs
300 ml vörösbor
1 ek vaj
200 ml tejszín

A kroketthez

6 db krumpli
4 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
0.25 tk szerecsendió
olaj a sütéshez

A „panírhoz”

zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Nekem a kacsacombról mindig a szülői háznál töltött vasárnapok jutnak az eszembe. Szinte nem múlt el úgy vasárnap, hogy édesanyám ne készített volna egy jó kis sült kacsacombot. Én ezt most két igazán szuper körettel egészítettem ki, így méltó helyet foglalhat el akár az ünnepi asztalon is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A kacsacombhoz

4 db kacsacomb
só, bors
3 ek liba- vagy sertészsír
2 ág rozmaring

A lilakáposzta-püréhez

1 fej lila káposzta (kisebb)
2 ek cukor
6 db aszalt szilva
2 - 3 db csillagánizs
300 ml vörösbor
1 ek vaj
200 ml tejszín

A kroketthez

6 db krumpli
4 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
0.25 tk szerecsendió
olaj a sütéshez

A „panírhoz”

zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe tesszük. Mellékanalazzuk a zsírt, öntünk a tepsibe 150-200 ml vizet, majd 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre. Ekkor kivesszük a sütőből, a hőfokot levesszük 150 fokra, mellédobjuk a rozmaringot, és alufóliával lefedve további 2 órán át sütjük. Ha a hús megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és grillfokozaton, további kb. 7 perc alatt szép aranybarnára sütjük a kacsa bőrét.

Míg sül a kacsa, a káposztát egy éles késsel vagy gyaluval vékony csíkokra vágjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni, majd mikor megolvadt, beletesszük a káposztát, az aszalt szilvát és a csillagánizst. Picit megkaramellizáljuk, majd felöntjük 150 ml vörösborral. Mikor elpárolgott a bor, körülbelül 100 ml vizet öntünk alá, és sózzuk, borsozzuk. A vizet folyamatosan pótoljuk, amíg meg nem puhul a káposzta. Az utolsó felöntés a maradék borral történjen. Amikor megpuhult a káposzta, kivesszük belőle a csillagánizst, a káposztát pedig turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a vajat, és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejszínt. Szép krémes és kenhető, de nem túl híg állagot kell kapnunk.

A kroketthez a krumplikat megmossuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Míg meleg, egy krumplinyomó segítségével pürésítjük, majd egy tepsibe terítjük, minél vékonyabban, hogy a lehető legtöbb nedvesség távozzon belőle. Mikor kihűlt, egy tálba tesszük, és mehet bele a liszt, a zsemlemorzsa és a tojás. Sózzuk, majd mehet bele a szerecsendió is (ha van, akkor inkább egészet használjunk, frissen reszelve). Kis hengereket formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük az olajban. Ha megsültek a krokettek, leitatjuk róluk a felesleges olajat. 

Tálaláskor a tányérba szedünk a lilakáposzta-püréből, ráhelyezzük a kacsacombot, mellétesszük a kroketteket, és kínálhatjuk is.

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Ha tetszett a kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?