Hirdetés

Klasszikus Márton-napi fogás: Ludaskása

Hozzávalók

4

A libaleveshez

2 db liba far-hát
6 db libaszárny
1 db libacomb
2 - 3 szál sárgarépa
1 - 2 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
1 tk őrölt bors
1 csokor friss petrezselyem

A ludaskásához

350 g rizs
1 fej vöröshagyma
2 - 4 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
2 szál sárgarépa
1 - 2 szál fehérrépa
150 g zöldborsó
2 - 4 fej gomba
1 csokor petrezselyem
1 tk friss gyömbér
2 mk majoranna
1 mk őrölt bors
Hirdetés

Klasszikus Márton-napi fogás: Ludaskása

Márton-napon mi egyebet kívánhatunk, mint libát libával? Ezt a libás egytálételt mindenkinek ki kell próbálnia legalább egyszer egy évben!
Hirdetés

Hozzávalók

4

A libaleveshez

2 db liba far-hát
6 db libaszárny
1 db libacomb
2 - 3 szál sárgarépa
1 - 2 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
1 tk őrölt bors
1 csokor friss petrezselyem

A ludaskásához

350 g rizs
1 fej vöröshagyma
2 - 4 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
2 szál sárgarépa
1 - 2 szál fehérrépa
150 g zöldborsó
2 - 4 fej gomba
1 csokor petrezselyem
1 tk friss gyömbér
2 mk majoranna
1 mk őrölt bors

A szárnyakról, meg a combról lefaragjuk a húst, és megtisztítjuk a bőrös hájtól. A színhúst összevágjuk, mintha pörköltnek lenne, és félretesszük. Az összes csontot, hájat 200 fokra előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg elveszti a nyers színét, majd egy fazékba tesszük és felöntjük forró vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés sót, és a borsot, a vöröshagymát és a fokhagymát. 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük (de ne forrjon!), majd beletesszük a leveszöldségeket, és további 1 órán át főzzük. Mivel sok  libazsír úszkál a leves tetején, merőkanállal összegyűjtjük, és a továbbiakban ezt használjuk.

4-5 evőkanál libazsírban elkezdjük pirítani a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Beletesszük a felkockázott libahúst, sózzuk, mehet hozzá minden fűszer, és folyamatos folyadékpótlással puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk, mint egy pörköltet. Közben hozzáadjuk az egyforma hasábokra vágott zöldségeket, meg a borsót és a gombát. Beleszórjuk a rizst, felöntjük 7 dl libalevessel, felforraljuk, átkeverjük, majd 130 fokos sütőben 35 perc alatt készre pároljuk az egészet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások