Hirdetés
Green Kitchen

Kocsonya

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 ½ kg kocsonyahús
300 g sertéshús (pl. comb)
3 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 tk egész bors
3 szál sárgarépa
3 - 4 db chilipaprika

A díszítéshez

2 - 3 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kocsonya

Szerintem nincs szilveszter kocsonya nélkül, de bevallom, ezt a változatot még soha nem készítettem el. Egyszer viszont mindennek eljön az ideje, így ennek is. Egyáltalán nem bántam meg, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 ½ kg kocsonyahús
300 g sertéshús (pl. comb)
3 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 tk egész bors
3 szál sárgarépa
3 - 4 db chilipaprika

A díszítéshez

2 - 3 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kocsonya elkészítéséhez a húst alaposan átmossuk és megtisztítjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, amennyi egy kicsit ellepi (ez nálam 2,7 liter volt). Mikor elkezd hab képződni rajta, leszedjük a nagyját – nem kell annyira, mint a húslevesnél.

Ezután beletesszük az egészben hagyott hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, majd közepes lángon 2 órán át főzzük. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a répát és az egész chilit is, majd további 3 órán keresztül főzzük. Az első 4 órában folyamatosan pótoljuk a levet, ügyelve arra, hogy a hús és csont a főzővízben legyen, hogy minél több kollagént főzzünk ki belőle. Kb. 5 óra főzés után kiszedjük a húst és a répát a léből, majd a levet egy pelenkán keresztül leszűrjük. 

Ha szeretjük a tojást, azzal még izgalmasabbá tehetjük az ételt. 10 perc alatt keményre főzzük a tojást, azután megpucoljuk, és a hússal, illetve a zöldséggel együtt tányérokba szedjük, majd levet merünk rá. Hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, míg megdermed. Friss kenyérrel tálaljuk.

Kocsonya
Kocsonya

Ha tetszett a kocsonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások