Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Kolozsvári csirke krumplipalacsintával

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
150 g kolozsvári szalonna
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk tárkony
só, bors
100 ml fehérbor
150 ml víz
3 ek tejföl

A palacsintához

250 g főtt krumpli
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
150 g liszt
200 ml tej
1 ek olívaolaj
20 g reszelt parmezán
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolozsvári csirke krumplipalacsintával

Külföldi utazásom előtt mindenképpen akartam egy laktató kaját enni. Senki nem szeret üres hassal nekivágni egy hosszú útnak. Ez a kaja nagyon laktató és még egyszerű is. De persze a krumplipalacsintától lesz igazán különleges. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
150 g kolozsvári szalonna
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk tárkony
só, bors
100 ml fehérbor
150 ml víz
3 ek tejföl

A palacsintához

250 g főtt krumpli
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
150 g liszt
200 ml tej
1 ek olívaolaj
20 g reszelt parmezán
só, bors
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd kivesszük. A visszamaradt zsírban magas hőmérsékleten oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a csirkemellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A serpenyőben üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a tárkonnyal, majd visszarakjuk az elősütött csirkét és a pirított szalonnát. Felöntjük a fehérborral és ha elpárolgott, akkor a vízzel is. Felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul és a szaft picit besűrűsödik. A legvégén elzárjuk és belekanalazzuk a tejfölt, amivel csak átmozgatjuk picit az egészet.  

A palacsintához a krumplit puhára főzzük, leszűrjük és egy aprítógépbe tesszük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megkaramellizáljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ezt is a krumplihoz adjuk, majd az egészet párszor átpörgetjük, hogy püré állagot kapjunk. Egy keverőtálban a tojást a liszttel, reszelt parmezánnal, sóval, borssal elkeverjük és felhúzzuk a tejjel. Ebbe keverjük bele a krumplit majd merőkanalanként kb. 1-2 cm vastag palacsintákat sütünk belőle kiolajozott serpenyőben.  A ragus csirkét a krumplis palacsintával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások