Hirdetés
Bespájzolva

Krémes parmezános csirkemell

Hozzávalók

2
főre
+
3 ek olívaolaj
50 g szeletelt bacon
300 g csirkemell
só, bors
3 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
50 g parmezán
1 mk oregánó
1 tk kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Krémes parmezános csirkemell

Őszintén szólva, ennél kevés gyorsabb és egyszerűbb recept létezik, de ez ne tévesszen meg senkit: a zöld fűszerektől, a fokhagymától és persze a tejszínbe olvadó parmezántól iszonyú finom lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
28
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
3 ek olívaolaj
50 g szeletelt bacon
300 g csirkemell
só, bors
3 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
50 g parmezán
1 mk oregánó
1 tk kakukkfű
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy serpenyőt közepesen felhevítünk, beleöntjük az olajat és rádobjuk a felkockázott bacont. Ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Az érmékre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a visszamaradt olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, és ezt is félretesszük (ne szárítsátok ki, még visszajönnek a serpenyőbe később!).

Krémes parmezános csirkemell

Most a szeletekre vágott fokhagymán a sor, ezt is a serpenyőbe szórjuk, és addig pirítjuk, míg kis színt kezd kapni. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a zöld fűszereket. Mikor a sajt beleolvadt a mártásba, visszatesszük az elősütött hússzeleteket és a bacont is a serpenyőbe. Ha sűrűnek találjátok a mártást, kis víz is jöhet hozzá, de minél krémesebb a cucc, annál jobb! Pár perc együtt töltött közös rotyogás után már szervírozható is. Tészta, rizs vagy egy jó kis sütőben sült polenta passzol hozzá. 

Ha tetszett a krémes parmezános csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások