Hirdetés

Lassan sült tarja narancsos lilakáposztával és bacon chipsszel

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A tarjához

500 g szeletelt tarja
4 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek mustár
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
2 ek olívaolaj
100 ml víz

A káposztához

olívaolaj
½ fej lilakáposzta
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 fej fej lilahagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
4 ek balzsamecet
1 ek méz
2 db narancs

A tetejére

2 szelet bacon
7 - 8 db zsályalevél
Hirdetés

Lassan sült tarja narancsos lilakáposztával és bacon chipsszel

Egészséges életmód ide vagy oda, be kell, hogy valljam, százszor jobban szeretem ezt az omlós sült tarját, mint bármelyik csirkéből készült ételt. :D Sokszor mondják, hogy a zsíros húsok mennyire hízlalnak, igen, ha rengeteg krumplit, rizst eszünk hozzá. Szerintem ezek a kaják is simán beilleszthetőek az egészséges étrendbe, csak oda kell figyelni, hogy picit lightosabb köretet válasszunk hozzá. Úgyhogy, semmi akadályát nem látom annak, hogy ne készítsem el én is ezt a kaját, akár karácsonykor is. :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A tarjához

500 g szeletelt tarja
4 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek mustár
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
2 ek olívaolaj
100 ml víz

A káposztához

olívaolaj
½ fej lilakáposzta
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 fej fej lilahagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
4 ek balzsamecet
1 ek méz
2 db narancs

A tetejére

2 szelet bacon
7 - 8 db zsályalevél

A tarjaszeleteket bekenjünk a mustár, fokhagyma, só, bors és olívaolaj keverékével. Egy tepsibe rakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és ráfektetjük a hússzeleteket. Aláöntjük a vizet, lefedjük és 180 fokra  előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Kivesszük, levesszük a fedőt, meglocsoljuk a közben kisült szafttal és visszarakjuk még fél órára a sütőbe.

Közben egy nagy serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük és a visszamaradt zsíradékba beledobjuk a zsályaleveleket, majd ezt is kiszedjük. Ugyanebbe a serpenyőbe öntünk egy kevés olívaolajat még és beledobjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát, fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, jöhet rá az ugyanúgy vékonyra szeletelt lilakáposzta.

Közepes hőmérsékleten, kb. 7-8 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a köménnyel. Ráöntjük a mézet, balzsamecetet, majd ráfacsarjuk fél narancs levét, ráreszeljük fél narancs héját és addig pirítjuk amíg jól meg nem karamellizálódik az egész. A legvégén narancsszeleteket keverünk bele. A megsült húst a káposztával tálaljuk, úgy, hogy rámorzsoljuk a ropogósra pirított bacont és zsályát is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások