Hozzávalók
A tarjához
- 500 g szeletelt tarja
- 4 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 ek mustár
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml víz
A káposztához
- olívaolaj
- ½ fej lilakáposzta
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 fej nagyobb lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 2 db narancs
A tetejére
- 2 szelet bacon
- 7 - 8 db zsályalevél
Hozzávalók
A tarjához
- 500 g szeletelt tarja
- 4 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 ek mustár
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml víz
A káposztához
- olívaolaj
- ½ fej lilakáposzta
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 fej nagyobb lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 2 db narancs
A tetejére
- 2 szelet bacon
- 7 - 8 db zsályalevél
A tarjaszeleteket bekenjünk a mustár, fokhagyma, só, bors és olívaolaj keverékével. Egy tepsibe rakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és ráfektetjük a hússzeleteket. Aláöntjük a vizet, lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Kivesszük, levesszük a fedőt, meglocsoljuk a közben kisült szafttal és visszarakjuk még fél órára a sütőbe.
Közben egy nagy serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük és a visszamaradt zsíradékba beledobjuk a zsályaleveleket, majd ezt is kiszedjük. Ugyanebbe a serpenyőbe öntünk egy kevés olívaolajat még és beledobjuk a vékonyra szeletelt lilahagymát, fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, jöhet rá az ugyanúgy vékonyra szeletelt lilakáposzta.
Közepes hőmérsékleten, kb. 7-8 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a köménnyel. Ráöntjük a mézet, balzsamecetet, majd ráfacsarjuk fél narancs levét, ráreszeljük fél narancs héját és addig pirítjuk amíg jól meg nem karamellizálódik az egész. A legvégén narancsszeleteket keverünk bele. A megsült húst a káposztával tálaljuk, úgy, hogy rámorzsoljuk a ropogósra pirított bacont és zsályát is.