Hirdetés

Luxuskaja megúszósan: Stroganoff csirke

Hozzávalók

2
főre

A Stroganoffhoz

200 g csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
300 g csirkemellfilé
só, bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem

A “karfiolrizshez”:

1 fej karfiol
60 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított kakukkfű
só, bors
Hirdetés

Luxuskaja megúszósan: Stroganoff csirke

Odavagyunk a villantós kajákért és ha van valami, ami mindenki szemében annak számít, az a Stroganoff. Mi most a hagyományos bélszín helyett csirkével készítettük el, így pedig megszületett a világ egyik legmegúszósabb luxuskajája. Hogy még izgalmasabb legyen a történet, a köretet is felturbóztuk és karfiolrizst dobtunk össze mellé.
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre

A Stroganoffhoz

200 g csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
300 g csirkemellfilé
só, bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem

A “karfiolrizshez”:

1 fej karfiol
60 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított kakukkfű
só, bors

A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.

A körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy aprítógépben morzsás állagúra zúzzuk. Közben egy tiszta serpenyőt elkezdünk melegíteni és felolvasztjuk benne a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Ebbe mehet is az aprított karfiol, amit sózunk, borsozunk és jól lepirítunk. Tálaláskor kevés petrezselyemmel még megszórhatjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások