Hozzávalók
A Stroganoffhoz
- 200 g csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 tk keményítő
- 1 tk paradicsompüré
- 2 ek olaj
- 2 tk dijoni mustár
- 5 db apró csemegeuborka
- 2 púpozott ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A “karfiolrizshez”:
- 1 fej karfiol
- 60 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított kakukkfű
- só, bors
Hozzávalók
A Stroganoffhoz
- 200 g csiperkegomba (vagy akár vargánya/róka/laska vegyesen)
- 300 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 tk keményítő
- 1 tk paradicsompüré
- 2 ek olaj
- 2 tk dijoni mustár
- 5 db apró csemegeuborka
- 2 púpozott ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A “karfiolrizshez”:
- 1 fej karfiol
- 60 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított kakukkfű
- só, bors
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat.
Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik, és hozzáadjuk a mustárt is, majd 2-3 perc alatt lepirítjuk. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt, jól összekeverjük, és 10-15 perc alatt készre pároljuk a ragut. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
A körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy aprítógépben morzsás állagúra zúzzuk. Közben egy tiszta serpenyőt elkezdünk melegíteni és felolvasztjuk benne a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Ebbe mehet is az aprított karfiol, amit sózunk, borsozunk és jól lepirítunk. Tálaláskor kevés petrezselyemmel még megszórhatjuk.