Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mexikói csirkeszárnyak

Hozzávalók

1
főre
+

A csirkeszárnyhoz

8 db csirkeszárny
1 csipet cayenne bors,
1 csipet fokhagymapor
1 csipet vöröshagymapor
1 csipet római kömény
1 csipet koriander
1 csipet oregano
1 csipet füstölt paprika
1 csipet só
1 csipet bors
1 tk rizsliszt
2 ek olívaolaj

A mártogatóshoz

1 db avokádó
5 ek görög joghurt
1 db lime leve
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói csirkeszárnyak

Ti hány darab csirkeszárnyat tudtok megenni? Nálunk elhangzottak hatalmas számok, és nem igazán tudtunk megegyezni, hogy mekkora az ideális mennyiség 1 főre. Szóval csináljátok egy jó nagy adagot, fűszerezzétek be és mártogassátok egy kis avokádós-joghurtos szószba. Megéri!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+

A csirkeszárnyhoz

8 db csirkeszárny
1 csipet cayenne bors,
1 csipet fokhagymapor
1 csipet vöröshagymapor
1 csipet római kömény
1 csipet koriander
1 csipet oregano
1 csipet füstölt paprika
1 csipet só
1 csipet bors
1 tk rizsliszt
2 ek olívaolaj

A mártogatóshoz

1 db avokádó
5 ek görög joghurt
1 db lime leve
bors
Bevásárlólistához adom

A fűszereket egy kis tálkában összekeverjük a liszttel. Az olívaolajjal és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a csirkeszárnyakat és hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ezután egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olívaolajat öntünk bele és pár perc alatt kissé lepirítjuk a bepácolt csirkeszárnyakat, majd 190 fokos, grillfokozatra állított sütőbe toljuk őket kb. 20 percre, hogy megpiruljanak. Az avokádót egy villával alaposan áttörjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót. A megpirult csirkeszárnyakat az avokádós mártogatóssal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások