Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 8 db csirkeszárny
- 1 csipet cayenne bors,
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet vöröshagymapor
- 1 csipet római kömény
- 1 csipet koriander
- 1 csipet oregano
- 1 csipet füstölt paprika
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk rizsliszt
- 2 ek olívaolaj
A mártogatóshoz
- 1 db avokádó
- 5 ek görög joghurt
- 1 db lime leve
- só
- bors
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 8 db csirkeszárny
- 1 csipet cayenne bors,
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet vöröshagymapor
- 1 csipet római kömény
- 1 csipet koriander
- 1 csipet oregano
- 1 csipet füstölt paprika
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk rizsliszt
- 2 ek olívaolaj
A mártogatóshoz
- 1 db avokádó
- 5 ek görög joghurt
- 1 db lime leve
- só
- bors
A fűszereket egy kis tálkában összekeverjük a liszttel. Az olívaolajjal és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a csirkeszárnyakat és hagyjuk pihenni legalább 1 órán át. Ezután egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olívaolajat öntünk bele és pár perc alatt kissé lepirítjuk a bepácolt csirkeszárnyakat, majd 190 fokos, grillfokozatra állított sütőbe toljuk őket kb. 20 percre, hogy megpiruljanak. Az avokádót egy villával alaposan áttörjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót. A megpirult csirkeszárnyakat az avokádós mártogatóssal tálaljuk.