Hirdetés

Mézes-mustáros grillezett sertéstarja

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
600 g sertéstarja
4 ek mustár
3 ek méz
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj

A körethez

500 g zöldspárga
só,bors
1 ek olivaolaj
½ db citrom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-mustáros grillezett sertéstarja

A méz és a mustár párosítása, örök klasszikus! Próbáltad már grill húson? Ha még nem, akkor itt a az ideje, ha igen, akkor pedig úgyis tudod, hogy érdemes újra elkészítened!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
600 g sertéstarja
4 ek mustár
3 ek méz
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj

A körethez

500 g zöldspárga
só,bors
1 ek olivaolaj
½ db citrom
Bevásárlólistához adom

A tarját 4 szeletre vágjuk, majd egyenlő vastagságúra lapítjuk (kb. fél centi vastagra). A mézet, mustárt, sót, borsot, zúzott fokhagymát és olajat összekeverjük, és a tarját beleforgatjuk a pácba, úgy hogy mindenhová kerüljön belőle a húsra. Legalább 2 órára, (de akár egy éjszakára is) hűtőbe tesszük, majd forró grillen (vagy grillserpenyőben) megsütjük mindkét oldalát, oldalanként kb. 5 perc alatt.

A spárgák fehér fás végeit levágjuk. Egy serpenyőben az olajon 3-4 percen keresztül pirítjuk a spárgákat, közben sózzuk, borsozzuk, folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Majd lezárjuk a lángot és a még forró spárgára ráfacsarjuk a citromot.  

Mézes-mustáros sertéstarja

 

Ha tetszett a mézes-mustáros sertéstarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások